Tamer Heper zamanaşımı olabilir
HABERİ PAYLAŞ

zamanaşımı olabilir

Babam iş kazasında bir kolunu kaybetti. Dava sonucu tazminat kazandı ama işyeri iflas ettiğini bildirdi ve şu ana kadar babama para ödemedi. Ancak kaza tarihinde işyeri sigortalı idi. Sigortaya başvurduğumuzda sigorta, işyerinin prim ödemediği için poliçesinin iptal edildiğini söyledi ve o da bize para ödemedi. Oysa biz biliyoruz ki o tarihlerde primler ödeniyordu. Bu hususu nasıl halledebiliriz? G.B.

İşyeri kazalara karşı sigorta edilmiş ise bu durumda sigorta şirketinin elbette babanıza kaza nedeni ile ödeme yapması gerekir. Ancak sigorta şirketinin itirazının da elbette gözönüne alınması gerekir.

Haberin Devamı

Yani şirketin “Poliçe iptal edilmişti” ifadesi ile sizin “Hayır poliçe geçerliydi” iddianız çeliştiğinden önce bu işin açıklık kazanması şarttır. Dolayısı ile bu bir dava konusu olacak.

Ancak diyorsunuz ki dava yolu ile babam tazminat kazandı. Peki bahsettiğiniz davada acaba sigorta şirketi de taraf değil miydi? Zira sigortanın bulunduğu olaylarda tazminat davasında sigorta şirketi de davalı konumunda olmalıdır.

Ancak bakılan davada sigorta şirketi taraf değil idi ise şimdi sigorta şirketi aleyhine dava açmaktan başka çare yoktur. Ancak davalar da zamanaşımına tabidir. Dolayısı ile zamanaşımına girmiş bir davayı da açmak sizin aleyhinize olur, tazminat alacağız derken bir de masrafa girersiniz.

Bu nedenle kazanın olduğu tarih önemlidir. Zira bir tazminat davası görülmüş ve sonuçlanmış, yani bir zaman kaybı var. Bu nedenle bir de cebinizden para ödemeyin, ben derim ki bu hususu bir meslektaşımla görüşün. Kazanın tarihi, kazanılan dava ve zamanaşımı konularını birlikte değerlendirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder