Ekonomi Dünya devi, Türkiye'yi üretim üssü seçti

Dünya devi, Türkiye'yi üretim üssü seçti

Paylaş
Dünya devi, Türkiye'yi üretim üssü seçti

7. İstanbul Moda Konferansı'nda konuşan Japon devi Uniqlo Grup Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii, dünyaya açılmak için Türkiye'de ofis açacaklarını ve Avrupa'daki ticareti Türkiye üzerinden geliştirmek istediklerini açıkladı

Her yıl dünyaca ünlü markaların CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlarını ağırlayan İstanbul Moda Konferansı bu yıl 7’inci kez düzenlendi. Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleşen konferansta dünya çapında önemli isimler, sektöre ayna tutacak yeni iş modellerini ve lüks markalaşmayı değerlendirdi.

7. İstanbul Moda Konferansı’nın açılışında konuşan TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, kredi kartları limitinin azaltılmasıyla iç pazarın daraldığını belirterek ihracatın artması için euronun 3 TL’nin altına inmesinin ihracatı zorlayacağını söyledi. Negrin, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu konferansla da hedefimiz yeni alım anlaşmaları yaparak sektörümüzü geliştirmek. İstanbul’u moda ve hazır giyim sektörünün çekim merkezi haline getirdik. Türkiye 18 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bunun yüzde 75’ini euro bölgesine gerçekleştiriyoruz. Bu oran Avrupa’nın aldığı malın sadece yüzde 7’sine denk geliyor. Burada alacak çok yolumuz var. İç pazardaki güven, vizelerin kaldırılması, açılan yeni AVM’ler, Türk markalarının gelişimi, 2013 yılındaki satışları 52 milyar TL’ye, organize perakendeyi de 34 milyar TL’ye çıkardı. Avrupa’ya son moda ürünleri, Uzakdoğu’dan çok daha hızlı üreterek başarılı koleksiyonlarla sunuyoruz.

İhracat yaptığımız ilk 10 ülke sırasıyla Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Irak, Danimarka, ABD ve Rusya. ABD’ye daha çok ihracat için önümüzün açılması lazım. Euronun 3 TL altına inmesi ihracata zor günler yaşatır. Faiz oranlarının düşmesini bekliyoruz.”

KUNİİ: TÜRKİYE'YE SAYGI DUYUYORUZ

Her sezon farklı temalarla hazırladığı koleksiyonlarıyla ünlü Uniqlo Grup Üretimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yoshihiro Kunii “Uniqlo’nun üretimi 1 milyar. Üretimin büyük bölümü deniz aşırı ülkede gerçekleştiyoruz. Ekim’de Türkiye’de ofis açacağız ve Avrupa’daki ileri buradan gerçekleştireceğiz. Hedefimiz üretim hacmimizi 5 katına çıkarmak. 2013’te 1 milyar üretim ünitemiz vardı bunu 5 milyar üniteye çıkarmamız lazım. Hindistan, Çin, Güney Amerika, Asya’dan sonra Türkiye 5. üretim ofislerimizden biri olacak. Avrupa’daki ticaretimizi Türkiye’den geliştirmek istiyoruz. Türkiye’ye çok saygı duyuyoruz. Siz AB ve ABD’ye moda yaratıyorsunuz. Sizden çok şey öğreniyoruz. Uzun süreli gerçek ortaklık için sizinle birlikte yüksek kaliteli moda yaratmak istiyoruz” diyerek önemli mesajlar verdi.




Haberin Devamı