Ekonomi Koza Altın İngiltere'ye gidiyor

Koza Altın İngiltere'ye gidiyor

Paylaş
Koza Altın İngiltere'ye gidiyor

Son dönemde Türkiye'deki madenleri ile ilgili çeşitli sorunlar yaşayan Koza Altın, İngiltere'de şirket kurdu. Yurt dışında madencilik faaliyetleri yapmak amacı ile kurulan şirketin sermayesi ise 60 milyon sterlin

Koza Altın'dan KAP'a gönderilen açıklamada, "28 Ocak 2014 tarihli özel durum açıklamamızda da belirtildiği üzere yurt dışında madencilik girişimlerinde bulunmak üzere yüzde 100 Koza Altın İşletmeleri A.Ş. iştiraki olarak, İngiltere merkezli "Koza Ltd." şirketi kurulmuştur" denildi.

Haberin Devamı

Koza Altın son dönemde bazı madenlerine yönelik verilen kapatma kararları ile gündeme gelmişti. İşadamı Akın İpek'e ait olan Koza Grubu'nun ilk olarak İzmir'deki Çukuralan altın madenine "Çevre İzni veya Çevre İzin ve Lisans Belgesi" bulunmaması gerekçesiyle durdurma kararı verilmiş, ancak arkasından mahkemeye yapılan itiraz sonra faaliyetler tekrar başlamıştı.

Şirket daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından faaliyetleri durdurulan Gümüşhane'deki Mastra Altın Madeni’ni de kapatma kararı almıştı.

Son olarak da Koza Altın'ın Eskişehir'de yer alan Kaymaz işletmesinin açık ocak faaliyeti, faaliyet alanının bir kısmının mera alanı olduğu iddiası ile durduruldu.

Koza Altın'ın halihazırda Ovacık, Çukuralan, Çoraklıktepe, Kubaşlar ve Himmetdede madenlerinde faaliyeti bulunuyor.

Haberin Devamı