Ekonomi Muhtar Kent'in maaşına büyük itiraz

Muhtar Kent'in maaşına büyük itiraz

Paylaş
Muhtar Kent'in maaşına büyük itiraz

Coca Cola'da Muhtar Kent'in maaşına şirketin en büyük yatırımcısı olan Warren Buffet'tan itiraz geldi. Coca Cola maaş planını yeniden gözden geçireceğini açıkladı

Dünyanın en zengin yatırımcısı olan ve Coca Cola'da yüzde 9 hisseye sahip olan Berkshare Hathaway'in kurucusu Warren Buffet'tan Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent ve yönetici maaşları planına itiraz geldi.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen hissedarlar toplantısında hissedarların çoğunluğu Coca Cola'nın yönetici maaşları planını onaylamıştı. Warren Buffet ise oylamada ne evet ne de hayır oyu kullandı. Ancak uzmanlar Buffet'ın bu tavrının planı onaylamadığı anlamına geldiğini belirtti.

ÜÇ KEZ ÖZEL OLARAK GÖRÜŞTÜLER

Wall Street Journal'ın haberine göre Warren Buffet Muhtar Kent ile geçtiğimiz hafta içinde üç özel görüşme gerçekleştirip rahatsızlığını belirtti. Bu görüşmelerin ardından Coca Cola'nın durumu görüşüp maaş planını revize edeceği belirtildi.

Muhtar Kent hissedarlar toplantısında maaş planının şirketin hedefleri ile uyumlu olduğunu belirmişti.

Warren Buffet Coca Cola yöneticileri için düşünülen maaş planlarına itirazını daha önce de dile getirmiş, bu planın yöneticiler için "piyango" olduğunu söylemişti.

PEKİ MUHTAR KENT NE KADAR KAZANIYOR?

Ayrıntılar ikinci sayfada...




-61 yaşındaki Muhtar Kent, Coca-Cola’dan yıllık 1 milyon 600 bin dolar resmi maaş alıyor.

-2013 yılında hisse senedi kazancı ve ek başarı primleriyle geliri 20 milyon 380 bin doları aştı.

-Muhtar ayrıca 3M şirketinden de 205 bin dolar gelir elde etti, böylece 2013 kazancı 21 milyon doları buldu.

2

Haberin Devamı