Ekonomi SunExpress büyümeye devam ediyor

SunExpress büyümeye devam ediyor

Paylaş
SunExpress büyümeye devam ediyor

SunExpress, 2014'te önceki yıla oranla yüzde 15 büyüyerek 1 milyar 25 milyon euroyla tarihinin en yüksek cirosunu elde etti

Antalya’da Türk Hava Yolları ile Alman Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress Plaza’da düzenlenen SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, SunExpress’in son üç yılda önemli başarılara imza attığını söyledi.

"25’İNCİ YILIMIZDA EN BÜYÜK REKORUMUZU KIRDIK"

Son 3 yılda başarılı bir büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Schwaiger, "Kuruluşumuzun 25’inci yılında en büyük rekorumuzu kırdık. 2014’te rekor bir iş hacmi yakaladık. 2014’te satışlarımızda, önceki yıla göre yüzde 15’lik artış yakalayıp, 1 milyar 25 milyon euroluk gelire ulaştık. 2014’te taşıdığımız yolcu sayısı 7 milyon 300 bin olurken, doluluk oranımız ise yüzde 85 olarak gerçekleşti. SunExpress son yıllarda yakaladığı büyümeyle Türkiye’nin satışlarda en büyük 50 şirketi arasına girdi. Böylesine güçlü bir büyümenin arkasında 25 ülkeden 3 bin 400 çalışanımız ve tabii ki ana ortaklarımız olan Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın bilgi birikimi desteği var" dedi.

SUNEXPRESS’İN 2015 HEDEFİ: 1.1 MİLYAR EURO CİRO

SunExpress’in Türkiye ve Almanya’daki pozisyonunu güçlendirdiğini kaydeden Schwaiger, “Türkiye’de merkezimiz Antalya ve İzmir’den yurt içi ve yurt dışı uçuş ağımızı sürekli büyütüyoruz. 2010 yılında Almanya’da kurduğumuz SunExpress Deutschland da hem Türkiye hem diğer, İspanya, Mısır, Yunanistan gibi turistik bölgelere uçuşlarıyla başarılı bir trend yakaladı ve kar etmeye başladı. Yakaladığımız bu büyümeyi 2015’te sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda 2015 hedefimiz 1.1 milyar euro ciro, 8 milyondan fazla yolcu oranını yakalamak” diye konuştu.

SunExpress’in bir iş kolunun da başka havayolları adına uçak işletmek olduğunu belirten Schwaiger, 2015 yılında Anadolu Jet’in 29 uçağını uçuracaklarını kaydetti.

50 BOEING SİPARİŞİ

SunExpress’in büyüme stratejisi içinde 2014 yılında yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, 10’u opsiyonlu olmak üzere, toplam 50 adet Boeing 737-800 NG ve Boeing 737-8 MAX için sipariş verdiklerini kaydeden Schwaiger, Haziran’da ilk 5 uçağı teslim alacaklarını söyledi.

PETROL FİYATLARI

Gelecek 5 yıl için yeni piyasa arayışında İskandinav ülkeleri ve Fransa’nın yeni destinasyonları değerlendirdiklerini belirten Paul Schwaiger, “Petrol fiyatlarında yaşanan çok büyük düşüş var ama havayollarındaki maliyetlerin de düşmesi beklenemez. Hemen bir yansıması olmasını bekleyemeyiz. Fakat petrol fiyatları bu şekilde kalmaya devam ederse bilet fiyatlarının da düşmesini bekleyebiliriz” dedi.

SunExpress Genel Müdürü Schwaiger, 25 yılda dünyanın güneşe uzaklığının 5 katı, 748 milyon 584 bin kilometre uçuş gerçekleştiğini ve bu uçuşlarda 63 milyon yolcu, 1 milyon 200 bin ton bagaj taşıdıklarını söyledi.

SUNEXPRESS 16 YENİ ROTAYA UÇMAYA BAŞLAYACAK

Yaz sezonuyla birlikte İzmir ve Antalya’dan Avrupa’da toplam 16 yeni noktaya daha uçmaya başlayacaklarını belirten SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu, “Antalya, İzmir, İstanbul, Adana, Alanya/Gazipaşa, Ankara, Bodrum, Dalaman, Elazığ, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon’dan yurt dışına haftada 482 uçuş gerçekleşecek. Antalya’ya tarifeli seferlerle en fazla turist getiren havayoluyuz ve iç hatlarda da Antalya’yı 8 kente direkt uçuşlarla bağlıyoruz. Antalya’dan yurt dışına gerçekleştirdiği mevcut 38 destinasyonun arasına tarifeli olarak Paris CDG, Strazburg, Lyon, Nantes, Cenova, Memmingen, Kopenhag, Lüksemburg, Amsterdam ve Stockholm’ü de ekleyeceğiz. Toplamda Antalya’dan 12 ülkede tam 48 dış hat noktasına haftada 267 uçuş gerçekleştireceğiz. İzmir’den mevcut 30 yurt dışı hattının yanı sıra, bu yaz sezonunda Belçika’da Brüksel, İtalya’da Roma ve Milano, Fransa’da Toulouse, Azerbaycan’da Bakü ve İngiltere’de Londra’ya da uçmaya başlayacağız. Bu uçuşlarla beraber İzmir’den Avrupa’da 14 ülkede 36 dış hat noktasına haftada 123 uçuş gerçekleştireceğiz” dedi.

Faruk Çizmecioğlu, 2015 yılı içinde, en az rakamlarla 200’ü kabin, 60’dan fazla kokpit ve 30 yer işletmede olmak üzere 350’den fazla personel istihdamının söz konusu olduğunu söyledi.

SunExpress Almanya (SXD) operasyonları hakkında bilgi veren SunExpress Almanya Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress Almanya’nın 2014’te 1 milyon 76 bin yolcu taşıyarak başarılı bir operasyona imza attıklarını söyledi.

İHA

Haberin Devamı