Ekonomi Tesco Kipa'ya 125 milyon liralık vergi cezası

Tesco Kipa'ya 125 milyon liralık vergi cezası

Paylaş
Tesco Kipa'ya 125 milyon liralık vergi cezası

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden Tesco Kipa'ya ağır bir vergi cezasının kesildiği açıklandı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada toplam 125.5 milyon liralık vergi cezası kesildiği bildirildi

Konu ile ilgili yapılan KAP açıklamasında söz konusu cezanın İzmir Çakabey Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından kesildiği kaydedilerek şu bilgilere yer verildi:

"Yukarıda belirtilen Ocak-Aralık/2009 ila Ocak-Aralık/2012 arasındaki dönemleri kapsayan Vergi/Ceza İhbarnameleri ile Şirketimize tebliğ edilen, gecikme faizi hariç, sorumlu sıfatıyla katma değer vergisi toplamı 50.204.700 TL ve vergi ziyaı cezası toplamı 75.307.050 TL'dir.

Yukarıda belirtilen Vergi İnceleme Raporlarında eleştiri konusu yapılan Şirketimiz uygulamalarının, yasal düzenlemelere uygun olduğu düşünülmekte olup yukarıda detayları verilen Vergi İnceleme Raporlarında yer alan eleştirilere ve düzenlenmiş vergi/ceza ihbarnamelerine karşı uzlaşma da dahil olmak üzere her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır."

Tesco Kipa'nın, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yoğunlaşan 24 ilde toplam 189 mağazası bulunuyor. Tesco bünyesine geçen Kipa'nın temeli ise 1992'de İzmir'de atılmıştı. İngiliz perakende devi Tesco, Türkiye pazarına Kipa'ya satın alarak girmişti.

HÜRRİYET


Haberin Devamı