Ekonomi hepsiburada.com tersine beyin göçü başlatacak

hepsiburada.com tersine beyin göçü başlatacak

Paylaş
hepsiburada.com tersine beyin göçü başlatacak

Doğan Online ve hepsiburada.com'un Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ABD Başkanı Barack Obama'nın daveti üzerine 'Global Girişimcilik Zirvesi'ne katıldı. Hanzade Doğan Boyner, zirvenin düzenlendiği, Silikon Vadisi olarak kabul edilen San Francisco'da ABD'deki Türk girişimciler ve yüksek teknoloji çalışanlarıyla da bir araya geldi

Yaptığı temaslarda Türkiye’nin e-ticarette büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan Doğan Boyner, Silikon Vadisi’ndeki Türk girişimci ve teknoloji çalışanlarının hepsiburada.com’un ve e-ticaret sektörünün geleceğinde söz sahibi olmalarına olanak tanımak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

‘Çok yoğun ilgi gördüm’

100’ye yakın Türk katılımcı ile bir araya gelen Doğan Boyner, hepsiburada.com’un başarı hikayesini anlattı. Türkiye’de e-ticaret sektörünün sunduğu fırsatlarla ilgili bilgiler veren Hanzade Doğan Boyner, şu değerlendirmeyi yaptı: “Teknolojinin kalbinin attığı Silikon Vadisi’nde, çok değerli bir Türk topluluğu var. Büyük teknoloji şirketlerinde deneyim kazanan bu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Burada gördüğümüz yoğun ilgi beni çok mutlu etti. Çünkü bu ilgi, Amerika’da kariyerini sürdüren mühendislerimizin Türkiye’ye dönmek istemediği algısının doğru olmadığını gösterdi. hepsiburada.com’un teknolojiye yaptığı yatırımları, pazarın büyümesini, Türkiye’deki fırsatları anlattığımızda katılımcıların heyecanlandığını gördüm.

Haberin Devamı

‘Mesajım olumlu karşılandı’

Hanzade Doğan Boyner şöye konuştu: Özellikle aralarından bazılarının Türkiye’ye gelerek bizimle görüşmek istediğini söylemesine çok memnun oldum. Çünkü Silikon Vadisi’ne geliş amaçlarımdan biri buydu. hepsiburada.com olarak Amerika’dan Türkiye’ye tersine beyin göçü yaratmak istiyoruz. Buradaki arkadaşlar çok değerli deneyimler kazandılar. Artık Türkiye’de deneyimlerini uygulayabilecekleri bir ortam var. hepsiburada.com olarak onlara bu ortamı sağlıyoruz. Önümüzdeki 12 ayda 300 tecrübeli mühendisin ekibimize katılmasını istiyoruz. Bu nedenle onlara, ‘Artık geri dönün’ mesajını verdim. Mesajım çok olumlu karşılandı. Ayrıca buradaki mühendislerimizden Amerika’da da bir ofis kurma konusunda geri bildirim aldık. Teknolojinin merkezi olan Silikon Vadisi’nde böyle bir talebin gelmesini doğal karşılıyorum. Bu konuyu da değerlendireceğiz.”

Hanzade Doğan Boyner, Silikon Vadisi’nde, ABD’deki Türk girişimciler ve yüksek teknoloji çalışanlarıyla bir araya geldi.

‘Gelirimiz yüzde 140 büyüdü’

2019’da perakende sektörünün 350 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını belirten Hanzade Doğan Boyner, “Şu anda pazar payı açısından baktığımızda, perakendede yüzde 1.5 online penetrasyon var. Bu rakam 2019’da en az yüzde 5-7 arasında bir penetrasyon seviyesine gelecek. hepsiburada.com olarak bu yıl yüzde 140 gelir büyümesi elde ediyoruz. Bu anlamda pazarın büyümesine de hepsiburada.com olarak öncülük ediyoruz. Türkiye’nin genç bir nüfusu var. Nüfusun yüzde 50’si 30 yaşın altında. İnternet penetrasyonu yüzde 50 ve akıllı cihaz penetrasyonu ise yüzde 60’a geldi. Pazar dijital dönüşüme hazır” diye konuştu. Hanzade Doğan Boyner, Silikon Vadisi temasları kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve 300’e yakın start-up girişimcisini bir araya getiren ‘e-Tohum San Francisco’da da bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı