Ekonomi Otomobilin yıldızları

Otomobilin yıldızları

Paylaş
Otomobilin yıldızları

Kendi kategorisinde Avrupa'nın zirvesi olarak kabul edilen Uluslararası Altın Direksiyon Ödülleri ikinci kez Türkiye'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr

Auto SHOW dergisi tarafından, Clear’ın katkılarıyla , Trump Alışveriş Merkezi’ndeki Duke Restaurant’ta organize edilen ‘Altın Direksiyon 2013’ ödül töreni, 7 farklı kategoride toplamda 14 Altın Direksiyon heykelciğini sahipleriyle buluşturdu. Doğan Burda Dergi CEO’su Mehmet Y. Yılmaz’ın ev sahipliğinde geçen gecede, Auto Show Dergisi Yayın Direktörü Erdem Kırım ve Yayın Yönetmeni Hırant Kasapoğlu da hazır bulundu. Altın Direksiyon 2013 Türkiye jürisi ise şu isimlerden oluştu: Posta Gazetesi ve CNNTürk’ten Hakan Çelik, Radikal Gazetesi Otomotiv Editörü Mehmet Ali Kantarcı, Türkiye Ralli Şampiyonu Volkan Işık, Doğa Koruma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Bahtiyar Kurt ve Hırant Kasapoğlu.

Hepsi Türkiye’de var


Nefise Karatay’ın sunumuyla renklenen gecede Avrupa ve Türkiye pazarlarındaki farklı segmentlerde ödül alan araçlar şunlar: Volkswagen Golf, Mazda 3, Audi A3 Sedan, Mercedes CLA, Mercedes S Class, Maserati Ghibli, BMW X5, BMW i3, Range Rover, Jaguar F Type, Porsche Cayman, Citroen C4 Picasso, Hyundai ix35 Fuel Cell. Ödül alan araçların tamamı Türkiye pazarında satılıyor. Maserati Ghibli ve BMW X5’in satışına önümüzdeki
aylarda başlanacak.


Mercedes s Class

Avrupa Lüks Sınıf birincisi Mercedes- Benz S Serisi ödülü Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes’e verildi. S Serisi kısa süre önce Türkiye pazarında satışa sunuldu.


Eşref Biryıldız- Hakan Çelik

Çevre dostu araçlar

Altın Direksiyon’un en önemli ödüllerinden biri olan çevre dostu teknolojilerin seçildiği Avrupa Yeşil Direksiyon birincisi BMW i3 ödülünü Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, Türkiye Yeşil Direksiyon birincisi Hyundai ix35 Fuel Cell ödülünü ise Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Eray Gazioğulları Hakan Çelik’in elinden aldı. BMW’nin elektrikli i3 modeli gelecek yılın başında Türkiye’de olacak.

Toyota’nın gelecek vizyonu



Dünyanın lider otomotiv üreticilerinden Toyota, 43’üncü Tokyo Motor Show’da yeni teknolojileriyle gövde gösterisi yaptı. Fuar, Toyota’nın 5 dünya prömiyerine sahne oldu. ‘Yeniden Eğlenceli Şürüş’ konseptiyle fuardaki yerini alan olan Toyota, otomobil tutkunlarına keyifli sürüşü garanti eden dünya prömiyerlerinin yanı sıra, hibrit spor otomobil Aqua G Spor, kişisel sürdürülebilir ulaşım için ideal çözüm olan Toyota i-Road ve GT86 modelinin heyecan verici bir yansıması olan FT-86 Open Konsept modellerini de görücüye çıkardı. FCV modelini de gösteren olan Toyota eğlenceli sürüş teması üzerine kurulu FV2’nin dünya prömiyerini de yaptı. Çevreye sadece su buharı salarak Toyota’nın çevreci teknolojilere verdiği önemi bir kez daha ortaya koyan FCV Konsept, bir depo yakıt ile ortalama bir Japon ailesinin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayacak enerji üretiyor.

Kia'nın yeni amiral gemisi


Güney Koreli otomotiv devi Kia K 900 kodunu verdiği yepyeni sedan modelini Los Angeles Fuarı’nda tanıttı. 2015 yılında satışa sunulacak olan otomobil Kia’nın yeni amiral gemisi olacak. Kia halen büyük başarılar elde eden ve statü sembolü olarak görülen Optima ve Sorento modelleriyle ulaştığı seviyeyi bir adım daha ileri götürmeyi hedefliyor. Yeni aracın tasarımı önceki modellerde olduğu gibi Peter Schreyer’in yönetimindeki ekibe ait. Büyük gövdeye eşlik eden LED farlar ve şık alaşım jantlar aracı oldukça heybetli gösteriyor. Kia bu yeni modeliyle yüksek yakıt ekonomisi sağlarken bir taraftan da lüks ve prestiji ulaşılabilir fiyata sunmayı hedefliyor. K 900 muhtemelen ABD, Rusya ve Çin pazarıyla birlikte Türkiye’de de büyük otomobil seven kitlelerin ilgisini çekecek.

Haberin Devamı