Ekonomi Toyota'nın cipine güvenlik uyarısı

Toyota'nın cipine güvenlik uyarısı

Paylaş
Toyota'nın cipine güvenlik uyarısı

"Consumer Reports" dergisi, Toyota'nın ürettiği "Lexus GX 460" model arazi aracını "güvenlik riski" taşıdığı gerekçesiyle satın alınmaması yönünde uyarıda bulundu

Kuzey Amerika piyasasında araç güvenliği ve kalitesi konusunda etkili ve tarafsız bir ses olarak görülen derginin açıklamasında, "Lexus GX 460" model arazi aracının virajlarda kaydığı ve elektronik sabitleme programının (ESP) geç devreye girdiği öne sürüldü.

Test sürüşünde aracın kaydığının tespit edildiği, bunun da ölümlü ya da yaralanmalı ciddi kazalarla sonuçlanabilecek devrilmelere yol açabileceği savunulan açıklamada, ancak şimdiye kadar bu araçların devrildiğine ilişkin bir rapor bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada, "Consumer Reports, sorun giderilinceye kadar tüketicileri GX 460 modelini satın almamaya çağırıyor" denildi. Japon otomotiv şirketi Toyota da, derginin uyarısıyla ilgileneceğini ve test sonuçlarını ciddiye aldığını açıkladı.

Consumer Reports en son 2001 yılında müşterilerini Mitsubishi’nin "Montero Limited" modelini satın almamaları konusunda uyarmıştı. ABD’de geçen yıl Kasım ayında satışa sunulan "Lexus GX 460", şimdiye kadar 5 bin adet kadar sattı.

Haberin Devamı