Ekonomi Uzmanlık alanı konfor

Uzmanlık alanı konfor

Paylaş
Uzmanlık alanı konfor

Uzmanlık alanı konfor

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr

Büyük sedan sevenlerin beğeneceği yeni Renault Latitude arka koltukta sunduğu konfor ve ferah ortamla Alman markalarına alternatif makam otomobili haline geldi. 1.5 litrelik dizel motorun artık otomatik vitesi de var

Yenilenen Renault Latitude ülkemizde satışa sunuldu. Araç ilk bakışta büyük ve görkemli bir sedan olarak karşımıza çıkıyor. Aracın asıl mahareti ise içine girince hissediliyor. Devasa yapı özellikle arka koltuktaki diz mesafesinde kendisini gösteriyor. Latitude bu bakımdan sınıfının en iyi değerlerine sahip. Geniş ve kullanışlı bagaj, otomobilin başka bir artısı durumunda. Latitude Asya’da geliştirilmiş olmasına rağmen Renault’nun ortak mühendislik birikiminden de istifade ediyor. Örneğin aracın içinde kullanılan parfüm tipik bir Fransız dokunuşu. Eller serbest kullanım özelliği, Bose premium sound sistemi, üç bölgeli otomatik klima, çiftli parfüm yuvası aracın konfor algısını güçlendiriyor.

Tutumlu ve çevik

Bağımsız çok kollu arka süspansiyon ve konfor odaklı seçilmiş elemanlar uzun yolculuklarda aracın iyi bir his sunmasını sağlamış. Renault Latitude’ün yenilenen modelinin en önemli avantajı 1.5 litrelik dizel motoru EDC şanzıman ile sunması. Bu sayede gelen otomatik kullanım özelliği şehir trafiğindeki rahatlık sağlıyor. Uyumla çalışan motor ve şanzıman hem düşük yakıt tüketimi hem de istikrarlı bir sürüş karakterini bir arada sunuyor. 1.5 litrelik 110 beygir gücündeki bu dizel motor ittifakın diğer modellerinde de başarıyla görev yapıyor. Ara hızlanmalarda ve ilk kalkışta da istenen performansı veren motor bu sınıfın en iyi tüketim değerlerinden birine sahip. İstanbul’un yoğun trafiğindeki dur-kalk kullanım durumunda bile benim tüketimim 6.5 litrenin altında kaldı. Renault Latitude’ün elektrikli olarak ayarlanabilen ve ısıtma özelliği bulunan koltuğu her yol koşulunda ve uzun yolculuklarda sürücüye maksimum dinlenme imkanı sunuyor. Koltuğun masaj fonksiyonu da var.

Arka koltukta etkileyici konfor


ABS, ESP’den 5 yıldızlı güvenlik standartlarına kadar uzanan geniş bir güvenlik paketiyle ithal edilen Renault Latitude’ün yeni versiyonuyla gelen kör nokta seçeneği dikkatsiz ve yorgun sürücüler için ekstra yardım sunuyor. Otomobilin ‘Prestij’ isimli paketiyle satın alınabilen geri görüş kamerası çok işe yarıyor. R Link ile kullanışlı bir multi medya paketi ve navigasyon bir arada sunuluyor. Multi medya ekranın grafikleri güzel tasarlanmış. Buradan bluetooth telefon çalıştırmak da mümkün. Büyük bir sedan olarak tercih edilebilecek Latitude arka koltukta sunduğu etkileyici konfor seviyesiyle aynı zamanda çok iyi bir makam otomobili. Renault Latitude’ün Türkiye’deki anahtar teslimi satış fiyatı 79 bin 250 TL’den başlıyor.

*

BMW Motorlu Toyota





Alman BMW’nin motor üretim alanındaki mükemmelliği ve Japon Toyota’nın müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkaran endüstriyel titizliği ilk kez bir araya geldi. Toyota’nın yeni işbirliği sonucunda BMW dizel motoru taşıyan ilk Toyota modeli Verso 1.6 D-4D Türkiye’de üretilecek. Toyota ve BMW grubunun 2 yıl önce imzaladıkları dizel motor tedarik anlaşması uyarınca; Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ tarafından Ocak 2014’ten itibaren üretilmeye başlayacak olan Verso 1.6 D-4D ile birlikte Verso, 4 dizel ve 2 benzinli motor olmak üzere daha geniş bir ürün çeşitliliği ile piyasaya sunulacak. Toyota, Verso’nun mevcut konforu ve dinamik performansını koruyarak, şanzıman ve araç elektroniğinin, yeni motor ile kusursuz birleşimini gerçekleştirdi. Sakarya’da bulunan Toyota Türkiye, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla’yı da üretiyor.


*

Maserati 100 yaşında



(Maserati, spor ve prestiji bir arada sunan köklü bir İtalyan markası.)

Türkiye’de Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından temsil edilen Maserati, 100 yaşında. 1 Aralık 1914’te Bologna’da kurulan lüks ve yüksek performanslı spor otomobil üreticisi Maserati 100. yılını, dünya genelinde bir dizi etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. Etkinliklerin doruk noktası, 19-21 Eylül 2014 tarihlerinde Modena’da yapılacak olan büyük Maserati buluşması olacak. Özel hazırlanan ‘maserati100.com’ adresli web sitesi üzerinden 100. yıl etkinlikleri ile ilgili tüm bilgilere erişebiliyor. Bugün Amerika pazarının en hızlı büyüyen markası konumuna gelen Maserati, başta Çin olmak üzere 70 ülkede faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor. Maserati, spor ve prestiji bir arada sunan köklü bir İtalyan markası.

*

Yarış arşivi yayında



Uzun yıllardır motorsporlarının her alanında görev alan; yarışan ama en çok da küçük yaşlarda başladığı fotoğrafçılığı ile son 10 senedir adından söz ettiren Mehmet Erel, arşivinin en güzel karelerinden oluşan bir e-albüm hazırladı. Aynı zamanda Otomobils dergisinin yayın yönetmeni ve imtiyaz sahibi Mehmet Erel’in ücretsiz olarak sunduğu fotoğraflara turkiyedemotorsporlari.com adresinden ulaşılabilir. Fotoğraflar arasında Honda Cup, Le Mans ve Polo Ladies Cup’tan kareler de var.



Haberin Devamı