Ekonomi Volkswagen, geri çağıracağı araç sayısını açıkladı

Volkswagen, geri çağıracağı araç sayısını açıkladı

Paylaş
Volkswagen, geri çağıracağı araç sayısını açıkladı

Dünya çapında 11 milyon aracın egzoz gazı emisyon değerlerini özel bir programla manipüle eden Alman otomobil devi Volkswagen, Ocak ayından itibaren skandaldan etkilenen araçları geri çağıracak

Göreve geldikten sonra Frankfurter Allgemeine Zeitung’a ilk demecini veren VW’nin yeni CEO’su Matthias Müller, Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’ne çözüm önerilerini bu hafta içerisinde sunacaklarını söyledi.



OCAK AYINDA BAŞLAYACAK

Müller, Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi’nin sunulan öneriyi kabul etmesi durumunda hemen harekete geçeceklerini belirterek,” Önerinin kabul edilmesi durumunda hemen yedek parça siparişlerini vereceğiz. Her şey planlanan şekilde devam ederse, Ocak ayından itibaren tamir işlemine başlayabiliriz” dedi. Matthias Müller, 2016 yılı sonuna kadar, skandaldan etkilenen araçlarının tamamını düzelmeyi hedeflediklerini söyledi.

11 MİLYON DEĞİL, 9.5 MİLYON

Müller, FAZ’e skandaldan etkilenen araçların bugüne kadar sanıldığından daha az olduğunu açıkladı. Gazetenin aktardığı bilgilere göre, skandaldan etkilenen araç sayısı 11 milyon değil, 9.5 milyon. VW CEO’su Müller’in ifadelerine göre, skandaldan etkilenen kimi araçlar, sadece programın güncellenmesiyle düzeltilebilecek durumda. Ancak, bazı araçlara ciddi müdahale gerekiyor. Bu araçlar için “Gerekirse parça değiştiririz” diyen Müller, müşterilerin bundan etkilenmeyeceğini söyledi.

MASRAFLAR TASARRUFLA KARŞILANACAK

Skandal nedeniyle ortaya çıkan masraflar ve olası cezaları tasarruf önlemleriyle karşılamaya hazırlanan Volkswagen, kimi yatırımları durdurma ya da ertelemeye hazırlanıyor. Müller, futbol kulübüne destek konusunu da bu çerçevede gözden geçireceklerini belirtiyor.

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA

Haberin Devamı