Ekonomi Yeni Cherokee çok iddialı

Yeni Cherokee çok iddialı

Paylaş
Yeni Cherokee çok iddialı

Euro NCAP tarafından 'sınıfının en iyisi' olarak nitelenen 5 yıldız alan yeni Jeep Cherokee, Jeep 4x4 kabiliyetini daha da üst seviyeye taşıyarak tüm hava ve arazi şartlarına uyum sağlıyor

OTOMOBİL PROFESÖRÜ- HAKAN ÇELİK
hakan.celik@posta.com.tr

Haberin Devamı

(Mahmut Karacan)


Avrupa lansmanı 84’üncü Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşen, Jeep’in orta SUV segmentindeki modeli Cherokee Haziran’da Türkiye yollarında boy göstermeye başlayacak. Orta SUV segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri tam otomatik vites ve 2.0 litrelik Multijet II turbo dizel motora sahip ilk Jeep modeli olan Cherokee, Türkiye’de Longitude ve Limited versiyonlarıyla satışa sunulacak. Dördüncü nesil Jeep Cherokee’ye 170 bin TL’den başlayan anahtar
teslim fiyatıyla sahip olunabilecek.

[[HAFTAYA]]


İçi dışı değişti

Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan yeni aracın İtalya’da yapılan test sürüşünde, “Yepyeni tasarımı ile fark yaratan dördüncü nesil Cherokee, 150 adetlik ön satış rakamına imza atarak pazara iddialı bir giriş yapacağının sinyalini veriyor. Yeni Jeep Cherokee ile hedefimiz; Orta SUV segment liderliği. Yıl sonu satış hedefimiz ise 500 adet” diye konuştu. Dördüncü nesil Jeep Cherokee’nin Türkiye pazarında satışa sunulacak motor seçenekleri 2.0 litrelik Multijet II turbo dizel 170hp 9 ileri tam otomatik vites ve off-road tutkunlarının siparişi üzerine getirilecek 3.2 litrelik V6 Pentastar benzinli 272hp 9 ileri tam otomatik vites seçeneği ile sunulan Trailhawk versiyonu olacak. Dış görünüşü ve iç mekanı yenilenen, en son teknolojiyle donatılan Jeep Cherokee, yüksek performans, sürüş kalitesi, daha düşük yakıt tüketimi ile emisyon değerleri sunuyor.

Üç ayrı yenilikçi sistem

Haberin Devamı

Jeep Cherokee, dikkat çekici tasarımının yanında, Jeep’in efsanevi 4x4 kabiliyeti, yenilikçi teknolojileriyle de standartlarını üst boyutlara taşımayı garantiliyor. Araçta en yüksek 4x4 performansını sağlamak amacıyla; ‘Jeep Active Drive I’ (Tek hızlı transfer kutusu), ‘Jeep Active Drive II with two Speed PTU and 4 low range’ (iki hızlı arazi şanzımanı) ve ‘Jeep Active Drive Lock with two speed PTU’ (kilitli diferansiyel ile) olarak adlandırılan üç ayrı yenilikçi 4x4 sistemi sunuluyor. Jeep Cherokee’nin, Türkiye’deki satışa sunulacak modellerinde AWD dört çeker sistemi mevcut olacak. Aracın önemli donanımlarından biri de akıllı telefonların kolayca şarj edilmesini sağlayan Wireless Charging Pad.

****

Haberin Devamı

KIA Sportage yenilendi

Güney Kore merkezli küresel otomotiv devi KIA’nın çok satan kompakt SUV aracı Sportage yenilendi. Araç, modern dış görünüşü ile kaliteli iç tasarımı ve kabin içinde kullanılan yeni malzemelerle hissedilir değişimler geçirdi. Sportage aynı zamanda Avrupa’daki tüketicilerin beğenisini artırmak amacıyla yeni üstün ses sistemi, LED arka farlar, KIA’nın FlexSteer direksiyon sistemi, ve yeni 4.2 inçlik TFT LCD kontrol göstergesi gibi yeni özelliklerle donatıldı.



Gürültü, titreşim ve şiddeti azaltmak için tasarlanan bir dizi değişimle bu yeni Sportage modeli piyasada bulunan modelden daha konforlu bir model olacak. Ses yalıtımlı ön cam, rüzgardan kaynaklanan sesin azaltılmasını sağlarken, mil yapısına monte edilen alt şasiler ve yeni şanzıman montaj braketleri gibi gövde yapısının temel alanlarında yapılan iyileştirmeler modelin daha da geliştirilmesini sağlayacak. Çelik Motor bu ay boyunca Sportage satın almayı düşünenlere 5500 TL’lik fiyat avantajları sunuyor.

Haberin Devamı


****


‘1 litreye otomatik olur mu?’ Olur!


(Ford Fiesta küçük sınıftaki en yakışıklı modellerden.)

Farklı ülkelerde müşterilerin beğenisini toplayan Ford’un 100 beygir gücündeki 1.0 litre EcoBoost motoru vites geçişlerini hissettirmeyen ve manuel vitesin performansını sunan çift kavramalı otomatik vitesle satışa sunuldu. Benzinli motorda dizel yakıt ekonomisini sunan 1.0 litre EcoBoost motor Fiesta’da PowerShift şanzıman ile ortalama 4.9 litre yakıt tüketimine sahip. Aracın Türkiye’deki anahtar teslimi satış fiyatı 50 bin 500 TL. Ford Fiesta, ‘Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi’, ‘SYNC’ araç içi iletişim sistemi, ‘Ford Acil Durum Yardımı’, ‘MyKey’ gibi teknolojik özellikleri beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Rekor siparişle geldi


(Mokka, şehir koşulları için de uygun bir araç)

Opel’in kompakt sınıftaki yeni SUV modeli Mokka, Avrupa’da 200 bin adet gibi rekor sayılabilecek siparişle pazardaki yerini aldı. Mokka, 1.4 litre 140 beygir, 1.6 litre 115 beygir ve 1.7 CDTI 130 beygir motor seçenekleri, Enjoy ve Cosmo olmak üzere iki donanım seviyesiyle satılıyor. Benzinli modellerinde otomatik şanzıman sunuluyor. Mokka, ESP (Elektronik Stabilite Programı), akıllı dört çeker sistemi, yokuş kalkış desteği, Opel Eye ön kamera sistemi, trafik işareti tespit sistemi, şerit ihlali uyarı sistemi, FlexFix bisiklet taşıyıcı sistemi, AGR onaylı omurga dostu 4 yöne ayarlanabilir deri koltukları, geniş ve bol saklama alanları, bilgi-eğlence sistemleri ile sürüşü daha rahat ve güvenli kılıyor. Aracın Türkiye’deki başlangıç fiyatı 64 bin 700 TL.