Ekonomi Dolar 2,10'un altına indi

Dolar 2,10'un altına indi

Paylaş
Dolar 2,10'un altına indi

Dolar, Türk Lirası karşısında Fed'in faiz artışında acele etmeyeceği beklentisiyle 12 Haziran'dan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi

Dolar, Türk Lirası karşısında Fed'in faiz artışlarında acele etmeyebileceği beklentisinin yarattığı iyimserlikle 2,10'un altını test etti.

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın daha da gevşek politika uygulayabileceği beklentisiyle dolar/TL, 12 Haziran'dan bu yana ilk kez 2.10 seviyesinin altına geriledi.

Dün ABD Haziran ayı enflasyon verisi ile 2.11'in altına gerileyen ve bu sabah da güne 2.1050'nin altında başlayan dolar/TL en düşüş 2.0995 seviyesini gördü.

ABD'de tüketici fiyatları endeksi geçen ayki sert yükselişinin ardından Haziran'da yüzde 0.3 ile beklentilerin düzeyinde arttı.

ABD'de yıllık enflasyon Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2.1'e sert yükselmişti. Bankacılar 2.10 seviyesinin önemli bir seviye olduğunu bu seviyenin altından ciddi döviz talebi beklediklerini ve kurun bu seviyenin altında kalmasının kolay olmayabileceğini söylediler.

Haberin Devamı