Esra Karayel Hedef 85 bin seviyesi
HABERİ PAYLAŞ

Hedef 85 bin seviyesi

Borsa İstanbul gelen alımlarla bayram tatili öncesi son on dört ayın yeni zirvesini yaparak kapanış gerçekleştirdi

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul’da endeks hafta boyunca alıcılı seyir izledi. Ekonomik verilerin iyi açıklanması yükselişi destekledi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın açıklamalarıyla birlikte bankacılık endeksine gelen alımlar dikkat çekti. Endeks bu gelişmelerle 84 bin 218 puan seviyesinden kapattı.

Bayram öncesi son zirve

Borsa İstanbul’da endeks bayram tatili öncesi son işlem gününde 84 puanı aşarak on dört ayın yeni zirvesini görmüş oldu. Buna göre endeksin şu ana dek primi yüzde 24’e yaklaşmış oldu.

Haberin Devamı

tarafından yapılan açıklamalar etkili oldu. Başçı’nın açıklamaları sonrası tahvil ve bono piyasasında sert alımlar görüldü. İki yıl vadeli gösterge tahvil (24 Şubat 2016) en yüksek yüzde 8.21 seviyesini gördü ve Cuma gününü yüzde 8.19’dan kapattı.

Toplantı tutanakları izlendi

Yatırımcılar tarafından Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları ve enflasyon raporu takip edildi. Dolar/TL 2.08 ve 2.09 arasında dalgalı seyir izledi ve 2.09’dan kapanış gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Borsa İstanbul’da endeksin yukarı hareketine devam ederek ilk etapta 85 bin seviyesini test edeceğini öngörüyorum. Bu hafta Ramazan Bayramı nedeniyle üç gün piyasalar kapalı olacak. Perşembe günü olumsuz bir gelişme olmadığı takdirde Borsa İstanbul alıcılı açılacaktır.

İşlem hacmi desteği önemli

Endeksin teknik olarak 84 bin seviyesini artan hacimle geçmesi nedeniyle, ilk etapta kısa vadede hedef 85 bin seviyesi olarak gözüküyor. Yukarı hareketlerde işlem hacmi desteği önemli.

Para piyasalarında bu hafta borsanın seyri ve Amerika’da açıklanan ekonomik veriler etkili olacak. Yatırımcılar, Merkez Bankası’nın 31 Temmuz’da yapacağı döviz satım ihalesini takip edecek. Banka minimum tutarı 10 milyon dolar olarak belirledi.

Faizde destek 8.00

Tahvil bonoda gösterge vadede (24 Şubat 2016) önemli destek seviyesi yüzde 8.00 seviyesinde bulunuyor. Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlar, size ve ailenize sağlık ve bereket getirmesini dilerim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder