Esra Karayel Orta vadede fırsat var
HABERİ PAYLAŞ

Orta vadede fırsat var

Borsa İstanbul’da endeks politik belirsizlikler ve terör olayları sonrası sert satışlarla karşılaştı. Borsa İstanbul’da orta vade için fiyat değerlemesi ucuz olan hisseler dikkat çekiyor

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Küresel borsalar haftaya yatay başlangıç yaptı. Sonrasında ise sert satışlar oldu. Çin borsasında yaşanan sert düşüşler, borsaları olumsuz etkiledi. Amerika’da ikinci el konut satışları verisi, 2007’den beri en yüksek seviyeye çıktı. Olumlu ekonomik verilerin açıklanması da bu düşüşü önleyemedi.

Haberin Devamı

Politik belirsizlikler sahnede

Borsa İstanbul’da yönde yurtiçinde politik belirsizlikler ve terör olayları, yurtdışı faktörlerle birlikte etkili oldu. Erken seçimin kesinlik kazanması, endekse sert satışları getirdi. Endeks bu gelişmelerle haftayı 73 bin 798 seviyesinden kapattı. Döviz ve sabit getirili piyasaların seyrinde de yurtiçinde erken seçimin netleşmesi etkili oldu. Yurtdışında ise Amerika Merkez Bankası Fed’in toplantı tutanakları takip edildi. Dolar/TL 3’lü seviyeleri gördü. Yabancı yatırımcıların kâr satışları sonrası haftayı 2.92 seviyesinden kapattı.

Merkez değişikliğe gitmedi

Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi. Tahvil, bono piyasasında iki yılık gösterge vadede faizler yükselişle haftayı 95 baz puanlık artışla yüzde 11.13 seviyesinden kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasalarda seçimin kesinlik kazanması nedeniyle politik belirsizlik devam edecek. Seçim tarihi olarak 1 Kasım ön plana çıkıyor. Borsa şirketlerinin ikinci çeyrek finansal tablolarının tamamı geçen hafta açıklandı. Dolayısıyla yurtiçi seçim anketleri ve ekonomik veriler etkili olacak.

73 bin 500 seviyesi önemli

Borsa İstanbul endekste önemli destek 73 bin 500’de bulunuyor. Tüm belirsizliklere rağmen değerleme seviyeleri incelendiğinde, orta vadeli yatırım için endeks 30 hisseleri cazip gözüküyor.

Para piyasalarında da döviz ve faizlerin yönünde yurtiçinde siyasi gelişmeler etkili olacak. Dolar/TL ve euro/TL’de dalgalı hareketlerin bu haftada devam etmesi muhtemel gözüküyor. Kısa vadede dolar/TL ara ara 3’lü seviyeleri test edecektir.

Haberin Devamı

Dalgalanmalara devam

Seçim atmosferinin olduğu piyasalarda yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden kaçınmalarını tavsiye ederim. Tahvil bono piyasasında iki yıllık gösterge vadede faizler yüzde 10.70-11.30 seviyelerinde hareket edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder