Esra Karayel 78 bin 800 hedef
HABERİ PAYLAŞ

78 bin 800 hedef

Borsa İstanbul, küresel borsalara paralel olarak olumlu veri akışı ile birlikte gelen alımlarla yükseldi

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul, yurtdışı ve yurtiçi olumlu gelişmelerin etkisiyle haftayı değer kazançlarıyla kapattı. Amerika Merkez Bankası Fed açıklamaları faiz artırımı konusunda küresel piyasalarda iyimserliğe neden oldu. Amerika’da yeni konut satışlarındaki artış da iyimserliği yükseltti

Yeni kabine beğenildi


Hükümet kabinesinin açıklanmasının piyasalarca olumlu karşılandı. Alımlar geldi. Endeks bu gelişmelerle yüzde 2.19 haftalık değer kazancı ile 78 bin 28 puan seviyesinden kapattı. Para piyasalarının seyrinde Fed açıklamaları, yurtiçinde ise Merkez Bankası faiz kararı (50 baz puan indirim) etkiliydi. Fed açıklamaları, Haziran ya da Temmuz’da faiz artırım ihtimalini güçlendirdi. Dolar, küresel para birimlerinin çoğu karşısında değerlendi.

Dolar dalgalı seyretti

Siyasi belirsizlik ortamının azalması Dolar/TL’de aşağı yönlü hareketler yaşanı. Geçen hafta 2.93’e kadar geriledi. Cuma 2.95 kapattı. İki yıllık gösterge tahvil faizi haftayı 42 baz puan gerilemeyle yüzde 9.37’den tamamladı.

Borsa İstanbul’da olumlu hava devam ettiği takdirde endeks direnç seviyesini test edebilir

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Yurtiçi piyasalarda siyasi bir krize dönüşmeden yeni hükümet kabinesinin kurulması, piyasalardaki risk priminin düşmesini sağladı. Bu olumlu havanın devam etmesi için hükümetin önceliğini ekonomiye ve reformlara vermesi gerekiyor.

Hacim artışı önemli


Yatırımcıların pozisyon alırken siyasi gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekiyor. İşlem hacmi artışı ile yükseliş devam ettiği takdirde ilk etapta 78 bin 300 ve daha yukarıda 78 bin 800 direnç seviyeleri bulunuyor. Para piyasalarında dalgalı hareketlerin devam etmesi muhtemel. Dolar/TL’de bu hafta bir miktar gevşeme olabilir. Destekler 2.95 ve daha altta 2.93 seviyesinde bulunuyor. Dirençler ise 2.98 ve önemli psikolojik direnç seviyesi 3.00’da görünüyor.

Türk Lirası değer kazanıyor

Haberin Devamı


Merkez Bankası’nın faizleri indirmeye devam etmesine karşın uzun vadeli tahvillerde ve Türk Lirası’nda değer kazançları yaşandı. Bu hafta da aynı seyrin devam etmesi muhtemel gözüküyor.

BORSADA NELER OLUYOR? SİZ SORUN BİZ YANITLAYALIM

Haberin Devamı


Tarih henüz açıklanmadı

Soru: Goodyear’da bedelsiz sermaye artırımı konusunda bilgi verir misiniz? Cenk ÇAKIR/İstanbul Cevap: Goodyear Lastikleri, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak üzere yüzde 2.165,5 oranındaki bedelsiz sermaye artırımına yönelik başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. Yapılacak sermaye artırımı ile mevcut durumda 11.9 milyon TL olan sermaye 270 milyon TL olacak. Bedelsiz sermaye artırımının gerçekleşeceği tarih henüz açıklanmadı.

Tavsiye bekle gör

Soru: Polisan Holding’te son gelişmeler nedir? Kısa vade için ne tavsiye edersiniz? Faruk ÜSTÜN/İstanbul Cevap: Polisan Holding yüzde 100 oranında iştiraki olan Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 50 oranındaki hissesinin dünyanın ilk 10, Japonya’nın da lider boya üreticilerinden biri olan Kansai Paint Co. Ltd.’e satışı için görüşmeler yapıyor. Kısa vade için açıklamalarla birlikte hissenizi takip ederek beklemenizi tavsiye ederim.

Teknik olarak yön yatay gözüküyor

Soru: Net Turizm ve Net Holding hisselerini takip ediyorum. Birleşme oranları konusunda bilgi verir misiniz? Kısa vadede hissede teknik olarak yön nedir? Mehmet DURAL/İstanbul Cevap: Net Turizm ve Net Holding’te birleşme oranı 0.76 olarak belirlendi. Teknik olarak hissenizde yön kısa vade içi yatay gözüküyor. Orta ve uzun vade için ise gelişmelere bağlı olarak yatay gözüküyor.

İhracat bağlantıları önemli

Soru: Penguen Gıda yeni anlaşma yapmış. İçeriği konusunda bilgi verir misiniz? Birkaç aylığına aldım. Ne dersiniz? Selim IRAZ/İstanbul Cevap: Penguen Gıda, Avrupa’nın ünlü market zinciri ile yapılan ve çesitli turşu ve konserve ürünlerinden oluşan 14 milyon 140 bin 741 euro tutarında bir anlaşma ile yeni sezon ihracat bağlantılarına başladı. Gelişmelerin yakından takip etmenizi tavsiye ederim. Yatırımınızı hedef fiyat ve satım zamanını buna göre belirlemeniz, riskinizi azaltır. Kazancınızı çoğaltır.

KAP’tan takip edebilirsiniz

Soru: Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın kâr payı dağıtım tarihi belli oldu mu? Gelişmeleri nereden takip edebilirim? Rıza KARACAN/İstanbul Cevap: Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 1 TL nominal değerli paya ödenecek 0.12 TL brüt=net nakit kâr payını 2 Haziran 2016’da dağıtacağını belirtti. Borsada işlem gören şirketlerle ilgili açıklamaları Kamuyu Aydınlatma Platformu (www.kap.gov.tr) sitesinden takip edebilirsiniz.

Genel kurula teklif verildi


Soru: Tümosan’da kâr dağıtımı ile ilgili karar ne oldu? Ömer CAN/İstanbul Cevap: Tümosan mevcut fon kaynaklarının devam etmekte olan Milli Altay Tanki Güç Projesi’nde kullanılması değerlendirilmiş olup 2015 faaliyetleri sonucu elde edilen kârın dağıtılmaması hususunda genel kurula teklif verilmesine oy birliği ile karar verildiğini bildirdi.

Borsa’yı arayın

Soru: Tahtası kapalı hissem var. Şu an borsada işlem görmüyor. Nereden en doğru bilgiyi alabilirim? Hilmi CANER/İstanbul Cevap: Bu konuda en sağlıklı bilgi için Borsa İstanbul Yatırımcı Danışma Merkezi’ni arayabilirsiniz.

Kısa vadede yatay

Soru: Finansbank’ın bono ihracı hakkında ayrıntılı bilgi verir misiniz? Hissede teknik olarak kısa vadede yön nedir? Cem ÇINAR/İstanbul Cevap: Finansbank tarafından halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcıya satılmak üzere 91 gün vadeli 60 milyon TL (talep gelmesi durumunda ihracın nominal tutarı 90 milyon TL’ye kadar artırılabilecektir) nominal değerde iskontolu bononun 14 Nisan 2016 Perşembe tarihinde ihraç edilmesi planlanmıştı.

Bağlı ortaklığı başladı

Soru: Odaş Elektrik hissesini takip ediyorum. Yeni bir faaliyete mi başladı? Kadir YILMAZ/İstanbul Cevap: Odaş Elektrik, yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı Suda Maden bünyesinde yer alan maden sahalarında Antimuan alanında madencilik faaliyetlerine başladığını açıkladı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder