Tamer Heper Bir müddet bekleyeceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

Bir müddet bekleyeceksiniz

SORU Babam ve amcamlara miras kaldı. Her ne kadar mirası aralarında paylaştılarsa da sonuçta hepsi miras kalan malları benim kardeşimin üzerine yaptılar ama tapuda satış gösterdiler. Ben elbette bundan mağdur olacağım. Buna müdahalem mümkün mü? Mümkün ise nasıl? * C.K.

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Babanız ve amcalarınız miras yolu ile birtakım mallara sahip olmuşlar. Bu safha için söylenecek söz şu: Herkes malından dilediği gibi tasarruf eder. Bilediğine satar dilediğine bağışlar. Dolayısı ile bu safhada sizin bir müdahaleniz olamaz.

Haberin Devamı

Ancak bir gün bu malların size miras kalması gerektiği tarih gelebilir. Şayet bu gayrimenkuller kardeşinize gerçekten satılmış olsaydı miras olarak kalacak gayrimenkullerin terekeden çıkmış olmasına karşın terekede para olacaktı yani siz yine de yararlanacaktınız.

Oysa gerçekte mal çıktı ama para girmedi yani sizin için zarar doğdu. İşte sizin müdahaleniz bu safhada olabilir. Kardeşinizin gerçekte para ödemediğini ancak para ödemiş gibi işlem yaptığını ispatladığınız takdirde tapu işleminin iptalini dava edebilir hale geleceksiniz. Bu halde işlem iptal olduğunda da siz miras payınızın tamamına hak kazanacaksınız. Ancak bu yol bugün için söz konusu değil.

Ne yazık ki bu malların miras kalması gereken zamanı bekleyeceksiniz yani bu tarih size miras bırakacak olanların ölümü tarihidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder