Tamer Heper Birinci sıradasınız
HABERİ PAYLAŞ

Birinci sıradasınız

Haberin Devamı

Çalıştığım işyeri iflas etti. Birçok çalışana hakedişlerini aldıklarına dair zorla belge imzalattırıldı. Ben dahil 10-12 kişi imzalamadık. Dosya şimdi iflas müdürlüğünde. Biz alacağımızı alabilir miyiz? Ne yapmamız lazım? N.A.

İşyeri için iflas kararı verildi ise sizin iflas masasına kaydolmaktan başka yapacağınız bir şey yok. İflas müdürlüğüne gidip talepte bulunacaksınız. Şayet bir gün müracaatınızın kabul edilmediğine dair bir yazı alırsanız o zaman ‘kayıt kabul davası’ dediğimiz davayı açacaksınız. Ancak işyerinde çalışan bordrolu işçiler için talebin reddi pek mantıklı değil.

[[HAFTAYA]]

Bu nedenle alacaklılar listesine kaydolmanız mümkün. Peki kaydolduktan sonra ne yapacaksınız? Hiçbir şey, sadece bekleyeceksiniz. Zira artık işlemler iflas masası tarafından yürütülecek. İflas eden şirketin veya şahsın bir taraftan tüm malvarlıkları belirlenecek diğer taraftan tüm alacaklıları belirlenecek. Sonuçta belirlenen malvarlıkları satılarak paraya çevrilecek, bu para alacaklılara dağıtılacak. Paraya çevirmeden sonra alacaklılar için bir sıra var. Ancak sizler bu sırada şanslısınız. Çünkü işçi alacakları birinci sırada yer alır ve öncelikle işçiler alacağına kavuşur. Para kalırsa sonraki sıradakilere ödeme yapılır. Bu nedenle şayet toplantılara çağrılırsanız gidin, izleyin bunun dışında iflas masasının işlemlerini bekleyin. İşlemlerde bir hata tespit edilirse bunlar hakim denetimde yapılır, bu halde mahkemeye başvurma imkanınız vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder