Tamer Heper Bizde alacaklı olmak hata
HABERİ PAYLAŞ

Bizde alacaklı olmak hata

Birinden alacaklıyım. Avukatım dava açtı. Davayı kazandık ama buna rağmen iki senedir alacağım tahsil edilemiyor. Avukatım, “Borçlunun bir aracı var ama kaçırıyor” diyor.

[[HAFTAYA]]

Üstelik üzerinde muhtelif hacizler varmış. Adamın aracı var ama ben alacağımı alamıyorum, dolandırıcılık bu kadar basit mi? B.A.

Anlattığınız kadarı ile avukatınızın söyledikleri doğru. Hiç tereddüdünüz olmasın bizde borçlular alacaklılardan daha çok korunuyor. Bir süre önce mal beyanında bulunulmaması hapis cezasını gerektiriyordu.

Haberin Devamı

Şimdi borçluları bundan da kurtardılar. Borçlu hiç olmazsa hapis tehdidi altında borcunu ödüyordu, şimdi artık ödemiyor. Araç haczi çok zor. Sadece aracın kaydına haciz koymak yetmiyor, aracı bulup muhafaza altına almak lazım. Araç dediğin bu saat şurada öteki saat başka yerde, nasıl bulup muhafaza altına alacaksın. Bunun için bir yol var, var demiyeyim de var gibi.

İcra dairesinden alınan bir yazı ile sokak sokak dolaşıp aracın izini bulacaksın, elindeki yazı ile zabıtaya baş vuracaksın ve aracı bir garaja çektireceksin. Koca şehirde aracı bulsan polisi nerede bulacaksın? De ki buldun, üzerinde senden önce haciz var ise paraları onlar alacak sen yine açıkta kalacaksın. İşin meslektaşım açısından daha da kötüsü, müvekkili nezdinde parasını tahsil edemeyen avukat durumuna düşecek.

Bir de sizin görmediğiniz başka bir husus var. O icra dairelerinin içini hiç gördünüz mü? Tavsiye ederim bir gün bakın görün ki meslektaşıma iki kere hak vereceksiniz. Ne içeri adım atabiliyorsunuz ne de derdinizi anlatacak memur bulabiliyorsunuz. Her birinin başında bir yığın iş sahibi, anında hizmet bekliyor. Düşünmeye, araştırma yapmaya imkan yok. İnsan üstü bir çalışma ortamında işler bu kadar çıkıyor.

Kabahati meslektaşımda bulmayın, borçluları korumaya yönelik bu sistem kurulmaya devam ediliyor. Bu sistemle bu kadar oluyor, ahhh keşke alacaklı olmamış olsanız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder