Tamer Heper Borcu karşılayacak kadar haciz yapılır
HABERİ PAYLAŞ

Borcu karşılayacak kadar haciz yapılır

Borçlarım nedeni ile maaşımın dörtte birine haciz konuldu. Maaşımın dörtte biri kesilip icra dosyasına yatırılıyor. Ancak başka alacaklılarım da sahibi bulunduğum muhtelif arsalara da haciz tatbik ettiler. Ancak bunlardan biri dahi tüm borcumu ödemeye yeter. Ancak üzerinde haciz bulunduğu için satamıyorum. Bunlardan birinin üzerindeki haczi diğerlerine kaydırsam borçlarımı öderim. Bunu sağlamak mümkün mü? * K.S.

Bir kimse borçlu olabilir. Bu, yaşamımızın içinde bulunan reddolunamaz bir gerçek. Elbette bir borcun karşılığında da alacaklı var. Kanunlarımız ise alacaklıyı da borçluyu da mağdur etmeden olaya çözüm bulmak durulundadır. Örneğin belli bir miktar alacak için bir eve veya işyerine gelindiğinde ancak borcu karşılayacak kadar haciz yapılır, fazlası yapılmaz.

Haberin Devamı

Dolayısı ile sizin malvarlığınız üzerinde borcunuzu karşılayacağından fazla haciz var.

Bunun için icra dairesinden talepte bulunun. Talebinizin reddi durumunda o icra müdürlüğünün bağlı bulunduğu icra hukuk mahkemesine başvurup hacizlerin, borçları karşılayabilecek bir parsele kaydırılmasını ve birinin serbest bırakılmasını sağlayabilirsiniz.

ncak bunun için yine bir meslektaşımın yardımını almanızı tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder