Tamer Heper Böyle olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Böyle olmaz

Haberin Devamı

On daireli bir apartmanda benim iki, başka birinin dört dairesi var. Bu vatandaşla aramızda kavga çıktı. Mahkeme ikimize de ceza verdi. Dolayısı ile bu vatandaşla aramızda ihtilaf var. Bu vatandaş kapıcının işine son verdi ve kendisini hem yönetici hem de kapıcı ilan etti. Bana hiç aidat bildirmiyor, ben kendiliğimden 200 TL gönderdim almadı. Komşulara haber gönderdim bir yanıt alamadım. Şimdi bu kişi beni icraya verirse ne yaparım? N.O.

43 senelik hukukçuyum böyle bir şey duymadım. Mat maliki, dört daire sahibi, yönetici ve aynı zamanda kapıcı! Ne duydum ne de bugüne kadar aklıma geldi. Şimdi geleyim sorunuzun yanıtına. Birincisi; bir binada aidat, kesinleşmiş işletme projesi ile belirlenir ve talep edilebilir hale gelir. İkincisi; yönetici de kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı ile seçilir.

[[HAFTAYA]]

Yani yöneticilik kendini yönetici ilan etmekle olmaz. Demek ki sizin binada bir yönetici yok. Bahsettiğiniz bu hem yönetici hem kapıcı olan vatandaş aslında yönetici falan değil. Yani yönetici sıfatı ile bir talepte bulunma hakkı yok. Talep ettiği takdirde de ortada bir işletme projesi bulunmadığı için temerrüde uğramış bir borç da yok. Biraz daha detaya gireyim. Şayet sizin yokluğunuzda kat malikleri toplanmış olsaydı, bu toplantıda aidat kararı alınsaydı ancak bu karar resmen size bildirilmeseydi sizin aidat borcunuz olacaktı ama buna gecikme tazminatı uygulanmayacaktı. Bir gün hakkınızda icra takibi yapılacak olursa buna itiraz edeceksiniz. İtiraz süreniz yedi gün olacaktır. Şayet yazlıktayken böyle bir takip yapılacak ise bu halde icra hukuk mahkemesi hakimliğinden talepte bulunulabilecek hususlar vardır ki bunu ancak bir meslektaşımla halledebileceksiniz. Zira hukukun bazı derin ve karmaşık tatbikatları vardır ki bunları ancak bir hukukçu takip edebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder