Tamer Heper Bu bir alışveriş
HABERİ PAYLAŞ

Bu bir alışveriş

Haberin Devamı

Binamdaki eski su sayacının yerine kontörlü-kartlı sayaç taktılar. Daha önce ayda 30 TL civarında su parası ödemekteyken şimdi ayda 50 TL’lik kontör yüklesem zor yetiyor, bir de doldurma bayi peşinden koşma cabası. Ben buna mecbur muyum? Y.K.

Önce size hukuk mantığı çerçevesinde yanıt vereyim, sonra bu konuda bir başka okuyucumun şikayetinden söz edeyim. Bunu söylemeye gerek yok ama biliyoruz ki su hayati öneme haiz bir varlık. Vücudumuzun ihtiyacı dışında günlük hayatta, temizlikte, sağlıkta sudan vazgeçilmesi düşünülemez. Peki bunun vatandaşın eline en sağlıklı ve en ucuz şekilde geçmesi ve bunun sağlanması bir görev değil mi?

[[HAFTAYA]]

Görev. Ama biz ne yapmışız, bir gelir kaynağı, bir kâr etme meselesi haline getirmişiz. Oldukça fiyatlı bir biçimde halka satıyoruz. İşte mesele burada, dikkat edin halka satıyoruz yani bu bir alışveriş. Osmanlı o zamanın teknolojisi ile mahalle ve sokaklara, halk kullansın diye parasız su getirmiş, biz bugünün teknolojisi ile evlere ateş pahası su satıyoruz. Hadi onu da geçtik artık peşin peşin, önce parasını alıyoruz, suyu sonra satıyoruz. Mademki bu bir alışveriş, o halde iki tarafın iradesinin birleşmesi lazım. Benim iradem eski sistem su sayacı ile su kullanıp, kullandığım kadarının parasını ödemek. Ancak buna imkan tanınmadı. Size sormadan birileri geldi sayacı değiştirdi. İşte şimdi diğer okuyucumun mektubunu devreye sokuyorum. Okuyucumun sayacının değiştirilmesi istenilmiş, kendisi kartlı-kontörlü sayacı istemediğini, değiştirtmediğini söyleyince telefondaki görevli “Gerekirse polis marifeti ile değiştirtirim” demiş. Bu ısrar niyedir bilinmez. Ben bir polisin kalkıp su satan satıcının peşine takılıp sizin sayacınıza nezaret edeceğini sanmıyorum ama zihniyet bu. Şimdi de işin hukuki cephesi: Size ait bir malı sizden izinsiz bir başkası ile değiştirmek suçtur. Üstelik yeni sayaçlardaki harcamanın yüksek gösterildiğini de çok duydum. Ancak bu konuda girişimde bulunana da rastlamadım, vatandaş hakkını hangi dalda arayacağını şaşırmış vaziyette elinde kontör yükleme kartı sokaklarda kontör yükleyecek bayi aramakla meşgul.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder