Tamer Heper Bu da mı ihtilaf konusu?
HABERİ PAYLAŞ

Bu da mı ihtilaf konusu?

Haberin Devamı

Sekiz meskenli bir binada daire sahibiyim. Binanın altında kapıları ayrı iki dükkan var. Bina asansörsüz, kapıcısız. Bu nedenle dükkanlarla irtibatımız yok. Ancak bundan beş yıl önce bir daire satıldı. Alanlar yerleştiğinden bu yana ortak gider ödemiyor. Gider dediğimiz de haftada iki defa dışarıdan gelen temizlikçi parası ile aydınlatma. Aylık 25 TL civarı. Genç kızları da evde anormal gürültü yapıyor ve ailece problem yaşatıyorlar. Bunlara karşı ne yapabiliriz? S.Y.

Bunca senelik meslek ve yazarlık hayatımda kat mülkiyeti ve komşuluklarla ilgili çok ihtilaf gördüm ama aylık 25 TL için beş yıl süren ihtilafa çok az tanık oldum. Ancak görüyorum ki buradaki mesele tek başına 25 lira değil, bir de üstüne komşulara olan saygısızlık geliyor. Şimdi ne yapacaksınız? Önce beş yıldır biriken paranız.

[[HAFTAYA]]

Bunun için elbette icra takibi yapabilirsiniz, bunun için iki şart var, birincisi elinizde masraflara ait belge olacak, ikincisi takibi var ise yönetici yapacak, yok ise masrafı karşılayan kişi yapacak. Ancak iş bununla bitmesin diyorsanız, bunun bir adım sonrası var. Bu ortak giderler için komşunuz aleyhine icra takibi yapılır, sonraki iki yıl içinde bu takipler toplamı üç adedi bulursa, ikinci tedbir devreye girer. Bu durumda kat malikleri kurulunu toplarsınız ve bu komşunuzun dairesinin mülkiyetinin sizlere devri talebi ile dava açma kararı alırsınız. Bu karar uyarınca dava açarsanız mahkeme rayiç bedelini ödemek kaydı ile bu dairenin mülkiyetinin size devrine karar verir. Bunlar ödenmeyen ortak giderler için. Gürültünün önlenmesi için de dava açabilirsiniz, hatta karar da alabilirsiniz ama gürültü yapan bir makine veya tesisat olmadığı için yani kaldırılması gürültüyü bertaraf edecek bir sistem bulunmadığı için tatbikinde güçlük çekeceksiniz. Gürültünün hakim kararına rağmen bir yıl müddetle giderilmemesi durumunda yine dairenin mülkiyetinin devri prosedürü devreye sokulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder