Tamer Heper Bunun gerisi var
HABERİ PAYLAŞ

Bunun gerisi var

Bir aracım vardı arkadaşıma sattım. Arkadaşım kullanıyordu, her ne kadar parasını ödeyemedi ise de ihtiyacı bulunduğu için müdahale etmedim ama bir süre sonra otoparka çekildiğini öğrendim ve ücret 1800 TL olmuş. Bu rakama ulaşana kadar haberim olmadı. Otoparka gittim benim gibi birçok insan vardı. Bu bir tuzak mı ne dersiniz? O.G.

Aracın başına ne gelirse sonuçta olay size dayanacak bunu biliyorsunuz değil mi? Çünkü hukuken malik sizsiniz. Aracın otoparka çekilmesinin nedeni yanlış park ise buna dair cezadan da siz sorumlusunuz. Ancak otoparka çekilme nedeni tek değildir. Bir araca haciz konulacak ise yapılacak şey o aracın yedd-i emin olarak otoparka çekilmesidir. Sizin otoparka çekilme nedeninin bu olduğunu zannetmiyorum.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Büyük bir ihtimalle yanlış parktır. Ancak size söylenen otopark ücreti peki ya trafik cezası? Acaba bunu araştırdınız mı? İyi de sadece sizin probleminiz otopark parası ise doğrusu otoparka bu parayı ödeyerek kurtulursanız dahi şükredin, belki biraz da pazarlıkla bu rakamı aşağı çekebilirsiniz ama trafik cezasının pazarlığı da yok, üstelik her geçen gün artıyor ve bundan sorumlu olan da arkadaşınız değil sizsiniz, artık bunu da bir araştırın belki de araçtan vazgeçeceksiniz. Bu vesile ile tekrarlayayım, araç satacak olanlar bunu mutlaka noterde yapsın, öyle elden teslimle, aranızda yapılacak sözleşme ile araç devri olmaz. Aklınızda bulunsun.

Önce sözleşme fesholunmalı

Kiracımız geçen aylarda evi kapatıp kayıplara karıştı. Ne bir haber ne de bir bilgi var. Kendisine ulaşamıyoruz. Ne gibi haklarım var? Ş.K.

Hemen söyleyeyim, eşin dostun tavsiyesine uyup kapıyı açıp girmeyin. Burası henüz kiracının meskeni. Sözleşme de yürürlükte. Sizin evinize girebilmeniz için öncelikle sözleşmenin feshi gerekir. Sözleşme de ya tarafların birlikte alacakları kararla fesholunur veya mahkeme kararı ile. Bugün için her ikisi de yok. Onu bulamadığınıza göre de karşılıklı fesih imkanı yok. Öyleyse tek ihtimal kalıyor, mahkeme kararı ile sözleşmenin feshi. O zaman en kısa zamanda kiracınıza otuz gün ödeme süresi tanıyıp ödenmemiş kira bedellerini talep etmek, otuz gün içinde kiraların ödenmemesi halinde de mahkemeden sözleşmenin feshini talep etmek. Böylece alacağınız kararla dairenin kapısını icra memuruna açtırıp dairenizi teslim alacaksınız. Hakkınız da yolunuz da bu. Ancak bu iş çarçabuk olur mu, olmaz. Ne yazıkki birkaç ay vaktinizi alır ama yine de bilin ki bu tahliye kararı için en kısa yoldur. Peki ya ödenmeyen kiralar ne olacak? İşte bunun yanıtı daha zor. Önce kiracınızın yeni adresini bulacaksınız, ondan sonra da para edecek malvarlığını. İcra işlemleri bugün zor, hatta çok zor yürüyor. Ben bunu sık sık yazıyorum, biraz da siyasilerin kulağına gider de belki ilgilenme ihtiyacı duyarlar umudunu taşıyorum, onun için tekrar tekrar yazıyorum. Ben gelişmeleri izliyorum ve umutsuzluğa kapılıyorum ama bir ümit yine de yazayım, ben görevimi yapayım da onlar varsın yapmasın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder