Tamer Heper Çocuklar, birlikte mirasçı olur
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar, birlikte mirasçı olur

Bir kadının ilk evliliğinden bir çocuğu var. Bu kadın boşandı ve ikinci evliliğini yaptı. İkinci evlilikten üç çocuğu oldu. Kadın şimdi vefat etti. Miras nasıl bölüşülecek? İlk

[[HAFTAYA]]

evlilikten olan çocuk mirasta pay sahibi olacak mı? K.C.

Şimdi bahsettiğiniz kadın vefat etti, ikinci evliliğinden üç çocuğu var diyorsunuz peki eşi hayatta mı? Hayatta olup olmaması miras paylaşımını etkileyecek. Şöyle: Şayet eş hayatta ise, sağ kalan eş mirasın dörtte birini alacak.

Geri kalan dörtte üç, çocuklar arasında eşit paylaşılacak. Paylaşacak çocuklar arasında kadının ilk eşinden olan evladı da var. Yani dört çocuk, eşten geri kalan dörtte üçlük mirası aralarında eşit olarak bölüşecekler.

Haberin Devamı

İkinci ihtimal, ölen kadının ikinci kocası kendisinden önce ölmüş olabilir veya boşanmış olabilirler. Bu durumda mirasın tamamı dört çocuk arasında eşit bölüşülecek. Yani kadının ilk evliliğinden olan çocuğu da ikinci evliliğinden olan çocukları ile birlikte mirasçı olacak ve eşit hakka sahip olacak.

Mektubunuzda, ilk evlilikten olan çocuğun evli olduğunu özellikle belirtmişsiniz. Miras paylaşımında mirasçının evli veya bekar olmasının miras taksiminde önemi yoktur. Bu nedenle ilk evlilikten olan çocuk, ikinci evlilikten olan çocuklarla eşit hakka sahiptir. Şayet bana ikinci evlilik sırasında kadının ikinci eşinin ölümünü sorsaydınız bu durumda miras taksimi değişecekti, ama bu günkü durumda paylaşım yukarıda açıkladığım biçimde olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder