Tamer Heper Çözüm sizde
HABERİ PAYLAŞ

Çözüm sizde

Malulen emekli oldum. Emekli maaşı ile geçinemeyince kredi kullandım ve iş kurdum. Ama iş yürümedi ve iflas ettim. Şimdi icralığım. Tek geçim kaynağımız emekli maaşı. Bir de eşimle ortak bir dairemiz var orada oturuyoruz. Emekli maaşıma haciz gelir mi? Oturduğumuz ev haczedilir mi? İntihar etsem borçlar silinir mi? Devlet büyüklerine yazıp yardım istedim yanıt bile vermediler, siz ne dersiniz? F.A.

Görüyorum ki maddi bir sıkıntı içindesiniz. Biliyor musunuz, bankalara kredi borcu olan kaç milyon kişi var? Biliyor musunuz icra dairelerinde borçlu olarak dosyası olan kaç milyon kişi var? Onların hiçbiri intiharı düşünmüyor da siz kalkmış intiharı düşünüyorsunuz.

Haberin Devamı

Onların hiç mi aklı yok? Her insanın hayatının bir döneminde sıkıntı yaşadığı olmuştur. Çoğunlukla da sıkıntı atlatıldıktan sonra insanlar “Meğerse ne kadar büyütmüşüm” derler.

Sizinki de geçer, o kadar büyütmeyin. Elbette icralık olmak, borçlu olmak güzel değil ama ne yapalım hayatta bunlar da var ve ilanihaye sürmüyor, işte bir gün geçiveriyor. Birincisi; emekli maaşı haczedilemez. Ancak bankalar, yatan emekli maaşını vadesiz mevduata aktarıp, aktarılan paraya el koyup “Biz emekli maaşını haczetmiyoruz ki, mevduatta bulunan parayı alıyoruz” diye kitabına uydurabiliyor.

Bu meseleyi mevduat hesabı olmadan emekli maaşı olarak hallederseniz emekli maaşınız haczedilmez. İkincisi; meskenlerin haczinde, sosyal durumunun üzerinde meskene haciz koyulabilir.

Sosyal durumu itibarıyla ancak ihtiyacına yeten meskenler haczedilemez. Haczedildiği hallerde meskeniyet iddiasında bulunulur. Üçüncüsü; borçlu intiha etmekle borcu silinmez veya son bulmaz.

Hepsi mirasçılarına kalır. Yani intihar hiçbir şeye çözüm değildir. Çözüm mücadeledir, bugünler geçer, geriye kötü bir anı olarak kalır. Moralinizi bu kadar bozmayın. Devlet büyüğü olarak kimi kastettiğinizi bilmiyorum ama hangi devlet büyüğü, sizin durumunuzda olan birinin meselesini çözmüş ki sizinkini çözsün. Çözüm kendinizde

Sıradaki haber yükleniyor...
holder