Tamer Heper Davadan korkmayın
HABERİ PAYLAŞ

Davadan korkmayın

Haberin Devamı

Kardeşim bir işyerinde çalışıyordu ancak bordroda gösterilen parayı değil daha düşük ücret alıyordu, mesaileri verilmiyordu. O kadar ki gece sekizde işten ayrılıyor, pazar dahil çalışıyordu. SSK’ya ücretleri düşük gösteriliyordu, bir de patrondan baskı görüyordu ki bu nedenle panik atak hastası oldu. Şimdi bu nedenlerden istifa etmek zorunda kaldı bu defa da yasal haklarını alamadı. Görüştüğüm avukat açacağı davayı kaybetmesi halinde 4-5 bin TL masrafı olacağını söyledi. Şimdi de davayı kaybetme korkusu ile dava açamıyor. Kaybederse bu masrafı ödeyemez, gerçekten bu kadar masraf olur mu? S.B.

Anlattığınız olay çalışan birinin işçi değil köle gibi kullanıldığının tarifidir. Bir kimse pazar günleri dahil akşam sekize kadar çalışır, mesai ücreti almaz SSK’ya ücret eksik bildirilir, bir de hastalanana kadar psikolojik baskıya uğrarsa bu kişi dava açmayacak da ne yapacak? Anlatılanlarda bir mübalağa yok ise kardeşiniz dava açmayacak da kim açacak?

[[HAFTAYA]]

Bu durumda dahi dava açılmayacak ise hiç kimse mahkemeye gitmesin. Kardeşiniz şayet bu anlattıklarını belgeleyebiliyor ise hiç durmamalı davasını açmalıdır. Ancak ilk şart delildir. Örneğin fazla mesai olsa olsa tanıkla ispat edilir, maaş konusu bordro ve SSK kayıtları ile belgelenir. Ancak unutmayın ki her davada bir risk vardır, bu tamam ancak bir davada deliller iddiayı ispatlayacak seviyede ise bu dava açılmalıdır. Kayıp halinde masraf ne olur? Net bir şey söylenmez zira harç düşük bir rakamdır, davanın kaybı halinde karşı tarafın avukatına ödenecek yasal ücret söz konusu olabilir bu da reddedilen kısım üzerinden nisbidir. Dolayısı ile net rakam verilemez ama bu dahi 4-5 bin TL yi bulmaz. Bu kadar haklı bir durumda bu hususlar düşünülmez bu dava açılır yeterki delillerinizi sağlam bulun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder