Tamer Heper Davayı onlar açsın
HABERİ PAYLAŞ

Davayı onlar açsın

Abonesi bulunduğum internet şirketine Mayıs ayında aboneliğimin iptali için başvurdum. Telefonla durumu bildirdim ve aboneliğim son buldu diye rahat ederken Kasım ayında durumumu sorgulamak istedim, bana aboneliğimin devam ettiğini, 1.25 TL borcum bulunduğunu söylediler. Bunu da ödedim. Derken üç gün geçti geçmedi telefon mesajı ile internetimin açıldığını bildirdiler. Yeniden başvurdum, açılmasını istemediğimi, böyle bir talebim olmadığını bildirdim. Yazılı bildiri olmayınca aboneliğin sonlandırılmadığını söylediler yazılı başvurdum bu defa 83 TL borcum olduğunu söylediler. Son ödeme tarihi de geçti. Ben öğrenciyim ne yapabilirim? * A.O.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

İnternet virüsü deyince ne demek istenildiğini anlamamıştım meğerse internet virüsü buymuş. Bir kere bulaştı mı kurtuluş yok. Ya canını ya paranı diyen bir virüs. Bir kere öyle her isteyen her istediği parayı talep edemez. Bu aboneliğin sonlandırılmaması meselesi abonelikle sağlanan birçok sistemde var. Mesele abone kaybetmemek, kaybetmek zorunlu ise sonuna kadar sömürmek. Düşünün Mayıs’tan kasıma kadar ücret 1.25 TL, sonra üç gün için 83 TL. Bunda mantık var mı? Ne yapacaksınız?

Son ödeme tarihinden söz ediyorsunuz, para büyükçe bir rakam olsa, önce gidin ödeyin faiz çalışmasın, sonra dava açın istirdadını (geri ödenmesini) talep edin diyeceğim ama para bu kadar uğraşmayı gerektirecek bir rakam değil. Ödemediğiniz durumda ne olur? Belki 83 TL için icra takibi yapılır, siz de takibe itiraz edersiniz, takip durur. Takibin devam etmesi için şirketin dava açması lazım.

Bu durumda önceki önerime göre sizin dava açmanız gerekiyor iken dava açma keyfiyeti karşı tarafa geçmiştir. Siz dava açtığınızda alacaklı olduğunuzu elinizdeki yazılı iptal talebi ile ve altı aylık ücret 1.25 TL iken üç günlük ücretin 83 TL olamayacağı şeklinde savunacakken bu defa karşı tarafın açtığı davada savunacaksınız. Yani dava açma külfeti karşı tarafta olacak, şayet 83 TL için bu külfete katlanacaklar ise.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder