Tamer Heper Devlet el koymaz
HABERİ PAYLAŞ

Devlet el koymaz

Haberin Devamı

Babamız iki ay önce vefat etti, biz yedi kardeşiz. Annemiz daha önce vefat etmişti. Babamızdan dört tane bina kaldı. Bu binalarda biz yedi kardeşten beşi oturuyor, iki kız kardeş dışarıda. Şimdi bunlardan biri evlerdeki hakkını istiyor, bir kız kardeş buna karşı çıkıyor. Bu durumda kardeşimizin durumu, evlerin durumu ne olur, evlere devlet el koyar mı? Ö.D.

Siz yedi kardeşsiniz, ne güzel. Şöyle bir birlik olsanız ne ses getirirsiniz? Birlikten kuvvet doğar öyle değil mi? İyi güzel de neden anlaşamıyorsunuz? Babanız sizlere dört daire değil, bazıları iki katlı evler bırakmış, aranızda anlaşın güzel güzel bölüşün. Sizler güzel güzel bölüşmezseniz devreye mahkemeler girer. Bunların girmesi sonuç olarak sizi daha çok tatmin etmez bunu bilin.

[[HAFTAYA]]

Bilin ki yedi kardeşin de bu binalarda eşit hakkı var. Bir kısmı burada oturacak, diğerleri bundan yararlanmayacak, böyle şey olmaz. Çözüm şu: Ya tüm kardeşlere oturacak yer ayıracaksınız, herkes bir yere yerleşecek veya oturamayanlara oturanlar kullanma bedeli ödeyecek, böylece parasal olarak tatmin edilecekler. Bu konularda anlaşamazsanız bir kardeş çıkıp dava açacak ve mirasın tasfiyesini isteyecek, o zaman devreye hakim girecek. Veya binaları tek tek dava konusu yapıp ortaklığın giderilmesi talebinde bulunacak. Bunun sonucu da hiçbirinizi tatmin etmeyecek. Binalar yediye bölünemeyeceğine göre satışına gidilecek ve elde bina kalmayacak. Alacağınız üç kuruş da aranızda paylaşılacak. Bu şartlarda sizin mallarınıza devletin el koyması diye bir şey söz konusu değil. Ancak yukarıda anlattığım ortaklığın giderilmesi davası sonucunu yani açık artırma yolu ile satışı devletin el koyması olarak değerlendiriyorsanız, eh işte devlet el koymaz da açık artırma ile sattırır. Bu da kendiliğinden olmaz, kardeşlerden birinin dava etmesi sonucu olur. Bence buna meydan vermeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder