Tamer Heper Doğrusu bu
HABERİ PAYLAŞ

Doğrusu bu

Haberin Devamı

Biz dört kardeşiz. Babamızın arsasına altı daireli bina yapacağız. İki kardeş iki daire alacak, iki kardeş de birer daire alacak. Babam da arsayı bize veriyor. Nasıl bir paylaşma yapmalıyız? H.H.

Okuyucumun derdi dostlar başına, ne iyi daire sahibi oluyorlar. Nasıl bir paylaşım derken hukuki yönden yapılması gereken ima ediliyor. Zira benden “Üstteki iki daireyi siz alın, en alttakini küçük kardeşe verin” gibi bir öneri beklemiyorlar umarım. Hukuken yapılması gereken şu: Önce binanın yapımı için proje çizdirecekler, sonra bu projeyi ilgili belediye imar müdürlüğünden tasdik ettirecekler.

[[HAFTAYA]]

Tasdikli proje ile tapu dairesine başvurup kat irtifakı tesis edecekler ve tam altı tane tapu alacaklar. Alacakları bu tapuları kim hangi daireyi alacak ise onun adına çıkartacaklar. Tabi bunun için babaları işleme katılacak çünkü arsa onun ya, önce arsayı çocukları adına tescil ettirip köşesine çekilecek veya kat irtifakı tesis edilirken tapuda kat irtifak tapularını çocukları adına tescil ettirecek. Hukuki yönden paylaşma bu şekilde olur. Bunun dışında arsa babada kalsın, biz kendi aramızda bölüşelim herkes kendi malını aklında tutsun derseniz böyle bir paylaşım hukuki yönden tavsiye olunmaz. Evet bizlerde aile geleneği vardır bu yüzden işler hep dededen kalma usullerle yapılır. Ama geleceğin insanlara ne hazırladığı bilinmez, bu hali ile bir ihtilaf kaynağı olabilir. Dolayısı ile yapılması gereken peşinen önlem almak, sağlıklı işlem yapmaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder