Tamer Heper Doktorun yanlışı yok
HABERİ PAYLAŞ

Doktorun yanlışı yok

Haberin Devamı

Komşu olarak tanıdığım birine baza sattım, fiyatı 200 TL ama parasını alamadım. Sonradan öğrendim ki uçan kuşa borç yapmışlar. Karı-koca herkesten bir şeyler alıp parasını vermemişler. Ben de bazayı geri aldım ve kırdım attım. Sonra bir gün hastaneye gittiğimde baza alan hanımla karşılaştım. Bana saldırdı, gömleğimi yırttı, araya girenler bizi ayırdı. Sonra savcılıktan bir yazı aldım ve gördüm ki parmağının kırıldığına dair rapor almış ve beni savcılığa şikayet etmiş. Bu nasıl iştir ki bir doktor onun parmağını kırdığıma dair rapor verebilir ve bu nasıl iştir ki bana saldırdığı halde ben suçlu oluyorum? S.K.

Öncelikle size geçmiş olsun derim. Sonra doktor konusunda bir açıklama yaparım: Bir doktor karşısına gelen hastanın hastalığı veya sakatlığı konusunda rapor verir. Bu hanımın parmağı kırıksa, parmağın kırık olduğuna ve ne kadar sürede iyileşeceğine dair rapor verir ama raporunda bu parmağı S.K. kırmıştır demez. Dolayısı ile bu raporda doktorun kusuru yok.

[[HAFTAYA]]

Sonra: Savcılık sizi çağırmış. Savcılığa bir şikayet vaki olduğunda savcılık bunu inceler. Yani savcılığa çağırılmanız demek savcı tarafından suçlandınız demek de değildir. Savcı tahkikat yapacak demektir. Siz savcılığa gideceksiniz olayı anlatacaksınız, elinizde delil var ise vereceksiniz ve belki hakkınızda takipsizlik kararı verecek. Deyin ki takipsizlik kararı vermedi, bu dahi suçlusunuz anlamına gelmez. Bu durumda savcı dava açar ve kararı hakime bırakır. Mahkemeye gitmeniz de suçlusunuz demek değildir. Hakim delil toplar sonucuna göre karar verir. Buradan da suçsuz olduğunuza dair karar çıkabilir. Sizin yapacağınız şey olay günü sizleri gören ve araya girip ayıran kimseleri tespit edip onları tanık olarak dinletmek. Olay hastanede olduğuna göre mutlaka sizi gören hastane çalışanları da vardır, bunları tespit edin, bu birinci aklıma gelen. İkincisi; hastane koridorlarında kameralar var, devamlı kayıt yapıyorlar zira artık doktorlar da sık sık saldırıya uğruyor. Siz kamera kayıtlarını isteyin. Zaten siz istemeseniz bile savcının istemiş olması gerekir. Ayrıca akla gelen bir husus daha var ki araştırılması gerekir. Parmağım kırıldı diyen hanım hastaneye niye gelmiş? Herhangi bir yerde herhangi bir şekilde kırılan parmağının tedavisi için gelmiş olabilir. Bu hususun hastane kayıtlarından incelenmesi ve hatta kemiğin düzelmeye başlaması safhasından kırığın kaç gün önce oluştuğunun tespiti de mümkün olacağından bu hususun da araştırılmasını isteyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder