Tamer Heper Dokunulmazlık neymiş?
HABERİ PAYLAŞ

Dokunulmazlık neymiş?

Haberin Devamı

Ablamın kaynatasının çocuklarına 17 sene önce belediye otobüsü çarpmış. Tam yedi sene hastanede yatmışlar, onlara da sus payı olarak ev vermişler. Şimdi 17 sene sonra çıkmalarını istiyorlar, ne yapabiliriz? A.S.

Olay son derece düşündürücü. Yargıdan kaçmak için bakın nelere başvuruluyor. Yani kaç kişi olduğunu bilmediğim (bir kişi bile olsa sonucu fark etmeyecek) insanların yedi sene hastanede kalmasını gerektirecek kadar ağır bir olayda sus payı olarak önce ev verip sonra kapıya koymanın hangi kurala sığdığının muhasebesinin yapılması lazım. Şimdi çık denildiğine göre bu kişilere evin tapusunun da verilmediği anlaşılıyor. Yani açıkça bu aile kandırılmış. Hem de kim tarafından, her şeyi ile güvenilen bir kamu kurumu tarafından.

[[HAFTAYA]]

Ne yazık ki bu evin tapusu verilmediği için evden çık diyenlere karşı yapılacak bir şey yok. Ancak bu olay okuyuculara bir ibret olsun, suç işleyenler kim olursa olsun, ister bir kurumun elemanı ister kamu kuruluşunun personeli, boş vaadlere kanılmasın, yapanlar hakkında yasal işlemler her ne ise ona başvurulsun, yoksa sonu işte böyle olur. Bir not: Unutmayalım ki kamu kurumu elemanlarının işlediği suçlar için bazı mercilerin tahkikat izni vermesi gerekiyor. Onlar da kendi elemanlarını korumak için tahkikat izni vermiyor. Bu uygulama antidemokratiktir ve kalkması gerekmektedir. Bu bir nevi milletvekili dokunulmazlığı gibi kötü bir şeydir. Hepsinin yasalardan çıkarılması lazım, dokunulmazlık neymiş, suç suçtur, işleyen cezasını çeker.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder