Tamer Heper Dosya yakında gelir
HABERİ PAYLAŞ

Dosya yakında gelir

Haberin Devamı

Benim bir dosyam tam üç yıldır Yargıtay’da. Mahkemeye başvurduğumda bana sadece “Dosyan Yargıtay’da” diyorlar başka bir bilgi vermiyorlar. Bu bilgiyi nasıl sağlarım ne önerirsiniz? B.Y.

Size yardımcı olmak isterim, zaten benim köşemin varlık sebebi sizlere hukuki yönden yardımcı olmak. Ancak bazı hallerde elimde olmayan nedenlerle istediğim gibi tam anlamı ile yardımcı olamıyorum. Bu husus biraz da sizin için geçerli. Çünkü; davanıza bakılan mahkeme kalemine gittiğinizde onların size söyleyebileceği şey oldukça sınırlı.

[[HAFTAYA]]

Dosyanız gerçekten Yargıtay’da olduğuna göre onların yapabileceği bir şey yok. Yapabilecekleri sadece beklemek. Örneğin bu işi hızlandırabilmek gibi bir imkana sahip değiller. Ayrıca üç yıl, Yargıtay'da bekleme ve inceleme süresi olarak oldukça uzun bir süre. Bu safhada yapılabilecek bir şey var, o da sizin tarafınızdan yazılacak bir dilekçenin yine mahkemeniz kanalı ile Yargıtay’a gönderilmesi ve dosyanızın bir an evvel incelenmesi talebinden ibarettir. Yargıtay’da incelenen dosyalar biraz gecikmeli olarak gelir, bu süre bir yıl ile iki yıl arasında değişebiliyor.

Bunlar net süreler değil. Zira bu süre, dosyaların gittiği Yargıtay ilgili dairesinin iş yüküne bağlı. Benim verdiğim süre, ortalama bir süredir ancak üç yıl uzun bir süredir ve adaletin yerine gelmesi için beklenen elbette davaların bir an evvel sonuçlanmasıdır. Netice olarak size önerebileceğim husus, yazacağınız bir dilekçeyi Yargıtay’ın ilgili dairesine göndermeniz olacaktır. Bir de tahminde bulunayım: Üç yılın sonunda belki bugün belki yarın dosyanızın geleceğini tahmin ediyorum. Yargıtay kararları taraflara tebliğ olunur, geldiğinden de böylece haberiniz olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder