Tamer Heper Genel kuralı bir türlü bulamadım
HABERİ PAYLAŞ

Genel kuralı bir türlü bulamadım

Haberin Devamı

36 yıllık evliliğim üç yıl önce bitti. Buna neden eşimin sekreteri ile beni aldatması. Biz boşandık, kendisi iki evladımdan da gizli bir biçimde onunla evlendi. Merak ediyorum bir bayan evli bir erkekle nasıl ilişki kurar ve bunun yanlış olduğunu bildiği için bunu saklama ihtiyacı duyar? Bu tarz evliliklerden ne beklenir? Biliyorum sorduğum şeyler hukuki değil ama bunca sene benzer konuları yazan sizinle dertleşme ihtiyacı duydum. Bir de olimpiyatlardaki dövüş sporları konusundaki görüşünüze katıldığımı ifade etmek istedim. R.B.

Evet ihtilafların içinde 40 sene geçirdim. Karısından şikayet eden kocalar ile kocasından şikayetçi kadınlar bir bir geldi geçti. Emin olun hâlâ kimin haklı kimin haksız olduğuna karar veremedim. Evli iken kocasını aldatan kadınlar “Benimle hiç ilgilenmedi, beni hizmetçi gibi kullandı.

[[HAFTAYA]]

Benim de sevgiye ihtiyacım vardı, ben de sevgiyi başkasında buldum” diyenden, “Koca dayağından şikayet ettiğimde kendi ailem bile, ‘evli kadın bir daha baba evine dönmez, kocandır yanına gideceksin’ dediler ben de bir başkasına sığındım” diyen kadına, “Eve geldiğimde huzur bulacağım yerde kadın dırdırı ile karşılandım, bir lokma yiyecek yemek bulamadım” diyen erkeklere kadar hepsini gördüm. Bu öyle bir didişme ortamı ki kim haklı kim haksız bilmek mümkün değil. Çok düzgün, çok iyi iki insanı bir araya getirdiğinizde, işin içine cinsellik de girdiğinde bu iki kişinin neden bir türlü anlaşamadığını çözemiyorsunuz. Elbette evli birine kur yapan karşı cinsi kınamak mümkündür ama tek başına ‘kınıyorum’ demek kolaya kaçmak olur. Burada bence en önemli nokta 36 yıllık evlilik, yetişkin iki çocuk. 36 yıldan sonra galiba ileri sürülecek pek mazeret kalmıyor. 36 yıl birbirinin karakterini ezberlemiş, birbiri ile bütün olmuş iki kişinin karşısında söyleyecek fazla söz olmasa gerek. Anlattıklarınız üzücü haklısınız. Ancak her üzücü olayda olduğu gibi hayatta bu da var deyip teselli olmaktan başka ne yapılabilir ki? Keşke olmasa. İki çocuklu, 36 yıllık evli bir erkekten bir kadın ne bekler? Bilmem, bu durumda olan herhangi bir kimse de ne beklediğini çok açık söylemedi hep bir bahanenin arkasına sığındı. Bunu ben de bilmiyorum ne diyebilirim ki! İsterseniz iki çocuğunuzun ve kendinizin sağlığı için duacı olun. Üçünüz birbirinize sarılın, hayatta bu şekilde mutlu olmak da var.
Vurdulu kırdılı sporlar için hep böyle düşünmüşümdür, fikrime katıldığınız için sevindim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder