Tamer Heper Giden geri gelmiyor
HABERİ PAYLAŞ

Giden geri gelmiyor

Bir süre önce bir yayaya araçla çarpıp ölümüne sebep oldum. Tutanağa göre bende yüzde 25 kusur var. Hakkımda tazminat davası açıldı, aydı davada babam da davalı. Çünkü babam araç sahibi. Savcı araca tedbir koydu. Peki buna rağmen davayı kaybedersek babamın emekli maaşına haciz gelir mi? Benim bir malım mülküm yok. Bu halde anneme ait eve haciz gelir mi? B.K.

Önce şunu söyleyeyim; araca tedbiri savcı koymamış, hakim koymuş. Eh sizin için ne önemi var ha savcı koymuş ha hakim, haklısınız. Sonra babanızın emekli maaşı haciz olunmaz. Devam edelim. Trafik kaza raporundaki kusur oranına fazla takılıp kalmayın, dava sırasında asıl kusur oranı tespit edilecek. Trafik kaza raporundaki oran kesin değil, geçici.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Sonra gelelim annenize. Gerek oğlu olduğunuz için sizin borcunuzdan ve gerekse kocası olduğu için babanızın borcundan dolayı annenizin malvarlığına haciz gelmez. Dolayısı ile anneniz yönünden endişe yok. Ancak elbette ortada bir ölüm ve ölenin acılı ailesi var. Para pul bu acıyı giderir mi? Milyarlar verseniz giden geri gelir mi? Asla. Dolayısı ile anlayışlı davranıp, param yok nasıl olsa nasihat alırlar dememeli, bir yerlerden bulup buluşturup mahkemenin tayin edeceği tazminatı ödemeli diyorum. Zaten bu durumda kusur oranınız az çıkacak, dolayısı ile tazminat da bu orana indirilecek.

Tapu inceler

Bir kooperatif inşaatından daire aldık. Ancak daire numaraları tapuda bizim bildiğimiz daire numaraları değilmiş, dolayısı ile trampa gerekiyormuş. Karşı dairede oturanlar da buna razı ancak karşı dairenin maliki koma halinde hasta, oğlunda vekalet varmış. Bu vekaletle iş yapsak başımıza birşey gelir mi? M.O.

Bir kimse birine vekalet verdi mi, o vekaletteki yetkiler içinde kalmak kaydı ile vekil her türlü hukuki işlemi yapar. Ancak tapuda işlem yapabilmek için vekaletnamenin özel şekilde hazırlanması gerekir. Buna düzenleme şeklinde vekaletname diyoruz. Vekaletname özel şekilde olacak ve açıkça yapılması gereken işlemin ne olduğu yazılı olacak. Bunlar varsa tapuda işlem yapmakta sakınca yok. Hatta size bir başka teminat. Tapu idareleri vekaletnameler konusunda o kadar hassastır ki vekaletnamede bir eksiklik varsa zaten işlemi yapmazlar. Hatta bazen ipin ucu bile kaçar vekaletnamenin noktası veya virgülü ile uğraşırlar, tabii her zaman her yerde değil. Yani vekaletname tapu dairesinde iyi bir elemeden geçer. Bu nedenle eldeki vekaletname ile tapu bir işlem yapıyorsa bilin ki bir hata yoktur, başınıza bir şey gelmez.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder