Tamer Heper Gitmek zorunda değilsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Gitmek zorunda değilsiniz

Ben İstanbul’da büyük bir atölyede çalışıyorum. Duyduğumuza göre atölye Eskişehir’e taşınacak. Bizi de muhtemelen oraya götürmek isteyecekler. Gitmeye mecbur muyuz? Gitmezsek tazminatımızı alır mıyız? M.K.

Bir işyerinde çalışmakta iken işyerinin mevkiini değiştirmek işçiler için iş şartlarının ağırlaşması anlamına gelebilir. Şayet işyeri eski işyerinin yakınlarına, ulaşım imkanlarının elverişli olduğu bir bölgeye gidiyorsa iş şartlarının ağırlaşmasından söz edilmeyebilir. Ancak bir başka şehirden söz edildiğinde gidip gitmemek işçinin kabulüne bağlıdır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile size sorulmalı, gitmek istemeyenlere tazminatları verilmelidir. İş akdi fesholunurken mutlaka ihbar tazminatı verilir diye bir kural yok. Tam aksine aslolan çalışanlara yasada belirtilen süreleri verip, bu süre içinde onları çalıştırıp, ücretlerini ödeyip sözleşmeyi feshetmektir. Bu süre verilmeden hemen işine son verilen işçiye sanki çalışmış gibi bu süreye ait ücreti ödenir ki buna ihbar tazminatı denilir. İhbar tazminatı bu nedenle ödenmeyebilir ama kıdem tazminatı ödenmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder