Tamer Heper Görev size düşüyor
HABERİ PAYLAŞ

Görev size düşüyor

Haberin Devamı

Dedem hakkında ‘akli dengesi yerinde değildir, vasi tayini gerekir’ şeklinde bir müracaat yapılıyor. Ancak müracaattan 10 gün sonra dedemin akli dengesi yerindedir diye bir doktor raporu alınıp elinden vekaletname alınıyor ve bu vekaletname ile yine dedemin akli dengesinin yerinde olmadığı ihbarını yapan şahsa malvarlığının kuru mülkiyeti (intifa hakkı 99 yıl müddetle dedemde kalmak kaydı ile) devrediliyor. Şimdi dedeme vasi tayin edildi ve ben torunu olarak vasi oldum. Dedemin bu hakkını koruyabilir miyim? S.I.

Olayınız incelemeye değer. Birtakım araştırılması gereken hususlar var. Öncelikle ‘akli dengesi yerinde değildir, vasi tayini gerekir’ diye müracaatta bulunan birinin (bu müracaatın nereye yapıldığını bilmiyoruz) sonradan bu kişi ile hukuki ilişki kurması düşündürücü. Evet muamele yapılırken doktor raporu alınmış, burada doktor raporuna itibar edilmesi gerekir ama bu kişinin neden hacir altına alınması gerektiği ihbarının yapıldığının da incelenmesi gerekir. Sonra böyle bir ilişkide kuru mülkiyetin değerinin incelenmesi gerekir. İntifa hakkı dedenizde kalmış, tamam ama burada önemli olan kuru mülkiyettir.
[[HAFTAYA]]

Zira intifa hakkı sahibi öldüğünde intifa hakkı son bulacak kuru mülkiyet sahibi tam malik olacak. Dede dediğiniz kişi 99 yıl yaşar mı? Var mı 150 sene yaşayan? Yok. O halde burada amaç kısa zamanda düşük değerle gayrimenkulleri ele geçirmek. Dolayısı ile satış bedeli burada önem kazanır ki bunun da incelenmesi gerekir. Neticede dedeniz hacir altına alınmış ve siz de vasi olmuşsunuz ki düşünülmeye değer bir başka husus. Bana göre olayı yargıya taşımakta yarar var. İncelenmesi gereken hususlar olduğu görülüyor. Hacir altındaki dedenizin haklarını korumak açısından vasi olarak bu görev size düşüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder