Tamer Heper Hasarı yaratan sorumludur
HABERİ PAYLAŞ

Hasarı yaratan sorumludur

Haberin Devamı

Beş katlı apartmanımızda çatı hariç her katta iki daire var. Çatı katı etrafı teras tek dairedir. Ancak terasta yapılan mobilya onarımı, odun kömür kırma nedeni ile tahribata uğramıştır. Yağmurda alt katlara su akmaktadır. Bunun onarılması şarttır. Bu onarımdan kim sorumludur? Onarımı kat malikleri yaptırmak istemiyor, kim yaptırmalıdır? G.S.

Bir binanın terası ortak alanlardandır. Bu yerden istifade etmeseler de, her hangi bir eşya koymasalar da bu yer ortak alandır ve her türlü onarımın veya sakımın yapılması halinde masrafa katılmak zorundadırlar.

[[HAFTAYA]]

Bazı teraslara çatı katının içinden çıkılır, bu halde teras adeta çatı katında oturana tahsis olunmuştur ama buna rağmen burası ortak alandır, onarıma tüm kat malikleri katılmalıdır. Ancak bunun da elbette istisnası vardır. O da şudur: Onarım ihtiyacı teras katta oturanın kötü kullanımından kaynaklanmış ise bu halde onarımdan bu katta oturan yani hasarı yaratan sorumludur. Ancak doğacak ihtilafta çatı katında oturanın kötü kullandığının ispatı şarttır. Bunun için işin önemine binaen onarım sizler tarafından yaptırılır sonra kötü kullanan kimseye rücu olunur. Zira onarımın gecikmesi halinde alt kata akacak suların yaratacağı ilave hasar söz konusudur. Hasarın kötü kullanımdan kaynaklandığı tanık beyanları ile ispat olunabileceği gibi onarımdan önce mahkeme kanalı ile yaptırılacak tespitle de belgelenebilir. Mühim olan hasarın kötü kullanımdan kaynaklandığının ispatıdır. Bunu sağlayabilirseniz hasarı meydana getiren komşudan hasar bedelini alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder