Tamer Heper Hayvanları rahat bırakın
HABERİ PAYLAŞ

Hayvanları rahat bırakın

Haberin Devamı

Hiç suçu günahı olmayan hayvanları telef edecek yasa yapılacakmış. Biz hayvanseverler sokağa çıkacağız. Ev hayvanlarına dahi karışılacak böyle bir yasa hukuki midir? B.A.

Çok yoğun posta alıyorum sokak hayvanlarının hatta ev hayvanlarının hayatını ilgilendiren. Yeni yasa ile sokak hayvanları toplattırılacak, belli bölgelere sürülecek, evlerde hayvan beslenmesi kısıtlanacak? Bu konuda toplum çok hassas. Bu hassasiyete de ben, en büyük hayvansever olarak hak veriyorum. Vatandaşın problemleri bitti de sıra hayvanlara mı geldi?

[[HAFTAYA]]

“Bunun bir sırası mı var?” denilebilir. Evet sırası var... İnsanlar açlık sınırının altında, buna bir önlem, emekli yıllardır ölmemek için zam bekliyor, “10 lira zam veririz onu da 2013'te” deniliyor. Bir de alay eder gibi “Zaten size fazla para vermişiz, bir hesap yapacağız sizden geri para isteyeceğiz” deniliyor. Hastalara “Paramız yok artık sana ilaç da yok” deniliyor, hastaların hayatı tehdit altına sokuluyor. Bunlar gibi yüzlerce problem var, biz kedi köpekle uğraşıyoruz. Bir taraftan “Yalnızlara, yaşlılara hayvan besleyin, sizi hayata bağlar” diyoruz, arkamızı dönüp, “Evlerde hayvan beslemeye kısıtlama getireceğiz” diyoruz. Nedir bu? Her şey halloldu, iş hayvanlara mı kaldı? Bana göre yönetim planlarındaki “Evlerde hayvan beslenmez” hükmü dahi geçersiz. Evlerde çocuk bakılmaz, desek geçerli olacak mı? Hiç yadırgamayın, bilen bilir, anlayan anlar, evlerde bakılan hayvanlar ailenin ferdi gibidir. Bu sevgiyi bilmeyenlere ise söylenecek çok şey var ama buraya yazamam. Söyleyeceğim son şey: “Önce şu insanların huzur ve refahını sağlamak üzere aklımızı çalıştıralım. Bu konudaki becerinizi görelim de hayvanları sonra düşünürüz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder