Tamer Heper Henüz problem yok
HABERİ PAYLAŞ

Henüz problem yok

Arsamın üzerinden yol geçecek, arsam istimlak olunacakmış. Bana verecekleri para az olursa ben farkını kimden alacağım? Nasıl davranmalıyım? N.H.

Anladığıma göre sizin arsa şimdilik resmen kamulaştırılmış değil, halen söylenti durumunda. Ancak kamulaştırma yapılacağı zaman anlattığınız problemle karşılaşmayacaksınız, çünkü sistem epey zamandır değişti. Bakın nasıl olacak: Önce kamulaştırmayı yapan kurum sizi çağıracak, size kamulaştırma için fiyat teklifi yapacak. Ya karşılıklı anlaşacaksınız veya anlaşamayacaksınız. Anlaşırsanız o fiyat üzerinden malınız kamulaştırılacak. Anlaşamazsanız bir tutanak tutulacak ve iş mahkemeye yansıyacak. Bu defa arazinin bedelini mahkeme belirleyecek ve mahkemenin belirlediği değeri kurum sizin adınıza bankaya yatıracak, ondan sonra mahkemeden kamulaştırma iznini alacak. Dolayısı ile siz hakkınızı mahkemede arayabileceksiniz. Üstelik mahkemeye giden siz olmayacaksınız ve mahkeme kararı olmadan ve para adınıza yatırılmadan kamulaştırma yapan kurum adına arazi tapuda tescil edilmeyecek. Yani özel bir davranış şekli söz konusu değil, bugün için problem yok, keyfinizi kaçırmayın.

Haberin Devamı

Müfettişler inceler

Annemi hastaneye götürdüm, yürüyerek gitti ancak orada öldü. Bu durumdan iki doktor sorumluydu. TTB’ye dilekçe verdim, doktor hakkında araştırma yapmak için hastanesine yazı yazıldı “doktorun kusuru yoktur” diye yanıt geldi. Ancak yanıtı imzalayan benim şikayet ettiğim doktor. Böyle bir tahkikat olur mu? M.Y.

Bunun yanıtını vermek için elbette hukukçu olmak gerekmiyor. Bir kimsenin kusuru araştırılıyor ise ona ancak savunması sorulur. O kişi de savunma çerçevesinde diyeceklerini söyler. Yoksa hem suçlanıp hem de bu durumda kusurun var mı diye sormak abestir. Olay önemlidir ve olayı müfettişler soruşturmalıdır. Neticede ortada bir ölüm vakası vardır ve ölümle ilgili bir şikayet söz konusudur. Resmi yanıt hem olaya neden olan hem de soruşturan kimse sıfatı ile bu işe taraf olan kimseden alınmaz, ortada bir düzensizlik vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder