Tamer Heper Henüz takip başlamamış
HABERİ PAYLAŞ

Henüz takip başlamamış

Haberin Devamı

Evsahibimle iki yıllık sözleşme yaptım, kiram 400 TL. Ancak çalıştığım belediye bana maaşımı doğru dürüst ödeyemiyor. Ben de bugüne kadar kiramı aksatmadım ama bu ay ödeyemedim. Evsahibi bana çık diyor. “Belediye maaşımı ödesin ben de sana ödeyeyim” dedim, dinletemedim. Sonunda çıktım. Şimdi beni icraya verecekmiş. Ne yapmalıyım? B.K.

Doğrusu bugüne kadar kiranızı muntazam ödemiş olmanız sizi bu bir aylık borçtan kurtarmaz. Bu borcunuz borç. Zaten siz de inkar etmiyorsunuz, ancak alacaklı da icraya başvuracak ise mani olma imkanı yok.

[[HAFTAYA]]
Şayet icra takibine muhatap olursanız mutlaka size icra dairesinden bir ödeme emri gelir. Ödeme emrinin gelişini müteakip yedi gün kesinleşmesi beklenir. Yani işte önünüzde takibin başlaması için geçecek süre ile kesinleşmesinin beklenecek yedi günü var. İşin iyisi, bu takip başlamadan borcun ödenmesi. Şayet takibe muhatap olursanız, kesinleşmesini bekleyeceğiniz yedi gün içinde borca itirazınız mümkün ama pek tavsiye olunmaz. Zira borcunuz sabit olunca bu defa yüzde 20 zamlı ödemek zorunda kalırsınız. Bana kalırsa siz bu parayı ödemeye çalışın. Bu tavsiye kolay, peki bana maaş ödemeyen kurum paramı vermezse ben bu parayı nereden bulacağım derseniz, işte onun yanıtı bende yok. Onu da tuzu kuru olanlar yanıtlasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder