Tamer Heper Herhangi bir yere başvuru yok
HABERİ PAYLAŞ

Herhangi bir yere başvuru yok

Arsamı müteahhide kat karşılığı verdim ve müteahhit 2012 yılının ortalarında inşaatı bitirme taahhüdünde bulunmuşken şimdiden bitirdi ve teslim etti. Ben dairelerden birini sattım, birinde oturuyorum ikisini de kiraya verdim. Ancak müteahhit benim sattığım dairenin teslimi satın alana yapmıyor. Satın alan müteahhit hakkında dedikodu yapmış. Böyle bir şey olur mu? Bir de apartman yönetimi kurmak için kaç daire gerekiyor? Kurmak için nereye başvurmamız lazım? N.A.

Sizin kadar mutlu bir insan düşünemiyorum. Bunca senedir bu işin içindeyim zamanından önce inşaatı bitiren müteahhide çok az rastladım. Mahkemeler bu kabil ihtilaflarla dolu. Gelelim konunuza. Müteahhit sizin daireyi alana teslim etmiyor demek son derece mantıksız. Siz daireyi tapudan sattınız ve tapusunu verdiyseniz artık daire satın alanın malıdır ve açar kapıyı içeri girer. Müteahhit de uzaktan bakar. Şayet bir müdahalesi olursa bu suçtur, savcılığa suç duyurusunda bulunulur.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Teslim etmeme keyfiyeti dairelerin bitirilmemiş, tamamlanmamış olması hali için söz konusudur. İçinde dört ailenin oturduğu inşaat da elbette bitmiş inşaattır. Üstelik de müteahhidin davranışı satın alana olduğu kadar size karşı da, zira daireyi satan sizsiniz. Bir ihtilaf çıkacak ise buna siz de dahil olacaksınız. Bu nedenle müteahhide karşı siz de etkili olmaya bakın. Apartmanda yönetim kurmak bazı şartlara bağlı. Şayet kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmadı ise apartman yönetimini kuramayacaksınız. Şayet kat irtifakı kuruldu ise bağımsız bölümlerin üçte ikisinin kullanılmaya başlamasını bekleyeceksiniz. Şayet kat mülkiyeti kuruldu ise derhal apartman yönetimini kuracaksınız. Bunun için herhangi bir yere başvuru gerekmiyor. Kırtasiyeciden bir adet karar defteri bir adet de gelirleri kaydedeceğiniz ticari defter alıp notere onaylattıracaksınız. Kat maliklerini toplantıya çağıracaksınız, toplantıda yönetici ve denetçiyi seçeceksiniz yönetim kurulmuş olacak. Hepsi bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder