Tamer Heper Hesaplamaya zaman var
HABERİ PAYLAŞ

Hesaplamaya zaman var

2012 yılında bir işyerinde çalışmaya başlamıştım. Sonra beni 2014 yılında aynı kurumun başka isimli işyerine gönderiler ama halen ilk işyerinin çalışanı olarak görünüyorum. Bu yılın sonuna doğru evleneceğim. Bu nedenle işten ayrılırsam kıdem tazminatımı hangi yıllar uçun alabilirim? S.

[[HAFTAYA]]

Bir işyerinde çalışmakta iken evlilik nedeni ile bir yıl içinde işten ayrılan kadın çalışana kıdem tazminatı ödenir. Aynı işverenin muhtelif işyerlerinde çalışana, işe başlama tarihinden itibaren toplam çalışma süresi için kıdem tazminatı hesaplanır. Oysa okuyucum halen aynı işverenin çalışanı olarak göründüğüne göre evlilik nedeni ile işten ayrılırken kendisine ödenecek kıdem tazminatı 2012 yılından itibaren hesaplanacak.

Haberin Devamı

Kaç yıllık hesap yapılacağını bugünden bilme imkanı yok. Zira evlilikten itibaren bir sene içinde ayrılması söz konusu olabildiğine göre; evlendikten hemen sonra ayrılması ile evlendikten bir yıla yakın bir tarihte ayrılması arasında bayağı hesap farkı olacak. Onun için bugünden ne süre ile kıdem tazminatı alacağını bilme imkanı yok.

Hatta okuyucumun durumunda olup, evlendiğinde işten ayrılmayı düşünenlerin sonradan vazgeçtiği çok olay var. Bu “Evdeki hesap çarşıya uymuyor” misali. Dolayısı ile şimdiden iş kağıt kaleme gelmiyor ancak hele hayırlısı ile bir evlensin, sonra karı koca baş başa verip bir karar versinler. O tarihlerde yine bana sorarlarsa ne müddetle kıdem tazminatı hesabı yapılacağını kendilerine anlatırım. Ben şimdiden mutluluklar diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder