Tamer Heper İki taraf zarar görür
HABERİ PAYLAŞ

İki taraf zarar görür

Haberin Devamı

Ev eşyasının haczedilemeyeceğine dair yasa ne zaman çıktı? Uygulama başladı mı? R.T.

Ev eşyasının haczedilemeyeceğine dair yasa değişikliği henüz yapılmadı. Ancak ne zaman yapılacağı da belli değil. Belki biraz gecikecek belki hiç çıkmayacak. Zira sadece bana gelen ve bu hususa itiraz eden yüzlerce mektup var. Alacaklılar alacaklarını nereden alacaklarını soruyor. Elbette bunun yanıtı bende olmayacak. Bunun yanıtını, yasa değişikliğini destekleyenler verecek. Zira sık sık yazdığım bir husus var. Yasalar herkesi korur. Tek bir kesimi koruyan yasa olmaz.

[[HAFTAYA]]
Olduğu zaman da yanlış yapılmış olur. Borçluyu koruyacağım diye alacaklının haklarını bertaraf ederseniz bu yasa tek taraflı çıkmış olur ki bu adil değildir. Yine bana gelen mektuplardan anladığım kadarı ile borçlular şimdiden borçlarını ödememeye başlamış, çıkacak yasaya hazırlık yapıyormuş. Bırakın yasanın çıkmasını, çıkacağı haberi bile piyasayı karıştırdıktan sonra, yasa çıktığında neler olacağını düşünemiyorum. Zaten mevcut yasada meskeniyet iddiası gibi, acil ihtiyaçlar için gerekli ev eşyasının haczedilemeyeceği gibi hükümler varken bunları genişletmek tehlikelidir ve hiç kimsenin yararına değildir. Zira bilinsin ki bu halde devreye mafya girer. Yasa dışı kuruluşların devreye girmesi hukuk devletini zedeler. Suç artar, bu defa alacaklı da borçlu da zarar görür. Buna meydan verilmemeli. Yapılacak her ne ise ya yapılmalı ve açıklık kazanmalı veya herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bildirilmeli. Zira bu gün dahi kaos var. Değişiklik yapılacak ise de bu makul ve mantıklı olmalı, gelişigüzel olmamalı.

Kumar mı yarışma mı?

Bir ünlünün adına kandım ve bir bilgisayar yarışmasına katıldım. Bu yarışma bilgisayar başında oluyor. Ben birinci oldum ama bana vadedilen ödül verilmedi. İlgili siteye defalarca girdim ama yanıt bile vermediler. Buna karşı başvuracağım hukuki bir yol var mı? G.G.


Okuyucum ünlünün adına vermiş ama ben olayın tam detayını bilmeden ve bir hukuksuzluğun varlığına kani olmadan bu ismi vermiyorum. Bu tabii ki okuyucuma inanmama anlamına gelmez ama her iki tarafın haklarını korumak durumundayım. Şayet bu yapılan bir yarışma ise yarışmada vaad edilen verilmelidir. Verilmediği durumlarda yapılacak şey yargıya gitmektir. Yarışmanın bilgisayarda olduğu söylendiği için şu hususu açıklamak lazım. Bu yarışmayı ve elde edilen sonucu belgelemek mümkün mü? Mümkün ise dava açılır ve kazanıldığı ispatlanırsa ödül mahkeme kararı ile alınır. Ancak format yarışma değil de kumar kabul olunacak vasıfta bir iş ise dava edilemez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder