Tamer Heper İş bu kadar zora sokulur
HABERİ PAYLAŞ

İş bu kadar zora sokulur

Bir emlakçıdan kiralık daire talep ettik. Bize bir daire gösterdi ancak yatak odası dar göründü. Bize odanın 3 metrekare olduğunu söyledi biz de kabul ettik ve kira sözleşmesi yaptık. Emlakçı kiralayan yerine sözleşmeyi imzaladı biz de kendisine 1200 TL verdik. Sonra daireye girdiğimizde odanın 2.5 metrekare olduğunu gördük. Ev sahibini aradık, sözleşmeyi ben imzalamadım, sorun benim değil dedi. Şimdi paramızı emlakçıdan alabilir miyiz?

l M.K. Bir soruda kaç problem? Şundan başlayayım: Binayı görmüşsünüz, içine girmişsiniz, size uzunluğu emlakçı mı söyleyecek yoksa cetvel mi? Hayatınızda hiç cetvel kullanmadınız mı? Evet hiç kimse cebinde şerit cetvelle gezmez bu tamam ama insan “Burası gözüme küçük göründü bir saat sonra gelip ölçeyim” demezmi? Bu kadar önemli bir işte 10 dakikalık ölçüm bu kadar zor mu? Hadi bunu geçtik peki 1200 TL para veriyorsunuz bunun makbuzu alınmaz mı? Şimdi emlakçı “Ben para almadım” derse nasıl ispatlarsınız? Aslında bunu siz bana soruyorsunuz öyleyse söyleyeyim. İspatı yok.

Haberin Devamı

Emlakçı dediğimiz kimselerle yapılacak işlemler için yazılı sözleşme imzalanması mecbur. Başka bir husus. Bir yeri kiraya vermek için mutlaka malik olmak gerekmez, malik olmayanlar da kiraya verebilir. Şayet malik buna karşı ise durumu öğrenir öğrenmez muhalefetini bildirmelidir. Sizde ise malik neredeyse “Ben karışmam ne yaparsanız yapın" demiş. Böyle olunca neredeyse siz artık kiracısınız. Dairenizde güle güle oturun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder