Tamer Heper İşinizin uzaması doğal
HABERİ PAYLAŞ

İşinizin uzaması doğal

Haberin Devamı

Eşim benle evli iken bir başka hanımla imam nikahı yapmış. Bunu öğrenince babamın evine gittim, boşanma davası açtım. Avukatım kocama ait malvarlığına ‘aile konutu’ şerhi koydurdu. Savcılığa da şikayet etmiştik ama savcılıktan bir sonuç çıkmadı. Çocuklarımız var, çocuklar babada, bana ayda 100 TL nafaka veriyor. Davanın sonunda ben tazminat alabilir miyim? Alırsam ne kadar alırım? C.Y.

Önce savcılık başvurusu. Savcılığın verdiği karar anladığım kadarı ile zina nedeni ile yapılan inceleme sonucu. Yanlış değil, zira artık zina suç değil. Mahkemede ise artık boşanma davaları kısa sürmüyor. Bunun nedeni yasadaki düzenleme. Diyorsunuz ya aile konutu şerhi konuldu, aile konutu şerhi tüm malvarlığına konulmaz, sadece oturmakta olduğunuz, ikamet ettiğiniz eve konulur. Diğerleri deyince, anlaşılan eşinizin başka malvarlığı da var ama ona aile konutu şerhi konulmaz.

[[HAFTAYA]]
Dolayısı ile sair malları varsa bunların edinilmiş mal olup olmadığı konusu incelenecek, sonra karar verilecek. Peki bunların incelenmesi ne kadar sürer? Hiç kimse bilemez, inceleme alır başını gider, çünkü edinilmiş mal grubunu tespit zordur. Hangi tarihte alındı, miras mıydı, yoksa miras malları satıldı da o mu alındı, bunlar incelenir. Ondan sonra edinilmiş mal olup olmadığına karar verilir. Edinilmiş mal sözü teknik bir tabirdir, boşanmada hesaba katılması gereken mal diye özetleyebilirim. Şimdi okurken bunlara bir mana veremiyorsunuz biliyorum, yalnız siz değil sokaktaki hiçbir vatandaş bir mana veremiyor ama bu böyle. Peki ne kadar tazminat alırsınız? Birincisi, edinilmiş mallar grubunda mal varsa ve sizin edinilmiş malınız yoksa malın değerinin yarısının parası alınır. Bu bir. İkincisi bir başka hanımla yaşadığı için manevi tazminat talep edebilirsiniz. Manevi tazminatın rakamı belli olmaz, hakimin takdirine kalmıştır. Ancak size ayda 100 TL nafaka tayin eden görüşün, manevi tazminatı da pek bol tutacağını sanmıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder