Tamer Heper İşletme projesi lazım
HABERİ PAYLAŞ

İşletme projesi lazım

Apartmanımızda yönetici durumunda olan kat maliki boya yaptıracağını söyleyip para topluyor. Bu konuda alınmış bir karar yok, üstelik bu işi karşılayacak birikmiş para var. Yönetici böyle kendi kafasından para toplayabilir mi? S.T.

Apartmanlarda para toplama işi kat malikleri toplantısında alınan karar doğrultusunda yani işletme projesi çerçevesinde olur. Bunun dışında yönetici kendiliğinden, işletme projesi dışında para toplayamaz. Ancak birlikte yaşamın neler getireceği bilinmez. Bunun için acil onarım ihtiyacı doğabilir. bu hallerde yönetici acil onarımın giderilmesi için para toplayabilir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bunun için ilave işletme projesi yapar. Ancak öyle olaylar vardır ki ilave işletme projesini bekleyemez, örneğin su boruları patlamış ortalığı su basıyordur veya çatı çökmüş binaya yağmur doluyordur. Bu hallerde acilen para toplanabilir. Sizin olayınızda mesele bir boya meselesi olup acil işlerden sayılmaz. Ancak toplanan aidatlardan elde birikmiş para varsa bu boya işinde kullanılabilir. Çünkü yönetici binanın bakımından ve estetiğinden de sorumludur.

Çok zaman geçmiş

Dedemden kalma arazilerden kadastro geçmiş. Bir kısmını dedem adına yazmışlar bir kısmı 2B olarak geçmiş. Biz bunlara sahip olabilir miyiz? Bunun için ne yapmalıyız? İ.N.

Okuyucumun mektubu biraz uzunca, yukarıya aldığım bir özet. Ancak yanıtım değişmeyecek. Tamamını yazsaydım da yanıtım aynı olacaktı. Önce şunu söyleyeyim. Kadastro çalışmalarında bir yanlışlık yapıldıysa buna dair dava açılabilir ancak süresi on yıldır. Yani sizin bahsettiğiniz arazideki kadastro çalışması 1987 senesinde yapıldığına göre bu çalışma nedeni ile artık herhangi bir dava açamayacaksınız. Ancak arazinin bir kısmı zaten dedeniz adına tescil edilmiş, bunda problem yok. Bu bölüme sahip olabilirsiniz. Dedenizden itibaren gelen veraset ilamını alıp tapuda adınıza tescil ettireceksiniz. Bir bölümü 2B kapsamında yani orman vasfını kaybetmiş arazi. Onlar için de yoğun bir çalışma var, hak sahiplerine satılacak. Eh siz de gider alırsınız olur biter. Bu çalışmanın nasıl sonuçlanacağını da merak etmiyor değilim ya o da başka bir mesele.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder