Tamer Heper İşyerini ilgilendirmez
HABERİ PAYLAŞ

İşyerini ilgilendirmez

Haberin Devamı

Kurumsal bir şirketin bir mağazasında çalışmaktayım. 2009 yılında boşandım ama bunu işyerine bildirmedim. Öğrenilirse iş akdime son verilir mi? A. K.

Sizin işinizin evlilikle bir ilgisi var mı? Örneğin iş sözleşmenizde ‘evli olma’ şartı var mı? Doğrusunu isterseniz ben bugüne kadar böyle bir şarta rastlamadım ama sorunuz bunu aklıma getirdi. Doğrusu bir kimsenin şahsına bağlı hususlar işyerini ilgilendirmez. Bir kimse bekarken işe girer sonra evlenir, çoluk çocuğu olur.

[[HAFTAYA]]
Veya evli iken işe girer sonra da boşanır bu kişiye özel bir durumdur işyerini ilgilendirmez. Dolayısı ile iş mevzuatı içinde de iş sözleşmesinin feshi nedenleri arasında yer almamıştır. Medeni halin bildirilme mecburiyeti diye bir mecburiyet de yoktur. Gelelim size, işyerine boşandığınızı ister bildirin ister bildirmeyin bu sizin bilebileceğiniz bir iş ama bilseler de bilmeseler de veya sizin vereceğiniz bilgi dışında, haricen boşandığınızı öğrenseler de iş akdinize son vermeyeceklerdir. Bu sebepten işinize son vermeye kalksalar tüm tazminat haklarınızı alacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder