Tamer Heper İyi ilişki esastır
HABERİ PAYLAŞ

İyi ilişki esastır

Kanser ameliyatı geçirmiş bir kadınım. Bir binanın giriş katında oturuyorum. Arabamı kapı girişine yakın ancak girmeye mani olmayacak biçimde park ediyorum. Binadan biri beni şikayet etmiş, oysa acil bir durumda doktora gitmem için arabaya çabuk ulaşmam lazım. Bu durumda ne yapabilirim? * B.Ç.

[[HAFTAYA]]

Bir binada ortak alanlar amacına uygun olarak kullanılır. Binanın girişi veya kapı çevresi umumiyetle araç parkına elverişli değildir. Dolayısı ile buralara araç park edilmez. Sorunuzun içindeki bir cümleden binanızda park için müsait bir alan olduğunu anladım. Doğrusu buraya park etmektir. Tabii anlamadığım hususlar da var. Birincisi sizin park ettiğiniz yer acaba neden parka müsait değil.

Haberin Devamı

Yani olumsuz bir durum mu yaratıyor yoksa çimenli ekili bir alana mı zarar veriyor. Bunlara zarar veriyor ise kat malikleri tarafından hoş karşılanmayabilir. Ancak bu işin hukuki cephesi olmakla birlikte bir de komşular arasında anlayışlı olmak, birbirine yardımcı olmak gibi hususlar da olmalıdır. Yani sizin rahatsızlığınız için bu gerekiyor ise yasaları değiştirmek mümkün değildir ama anlayışlı olmak mümkündür.

Dolayısı ile aracınızı bıraktığınız yer ortak alanlardan bir yer ise çiçek, çimen gibi birtakım yerleri tahrip ediyor ise buna karşı size yasal bir çözüm öneremeyeceğim ama komşularınıza komşuluk adına ve insanlık adına anlayışlı olmanın yazılı yasalardan olmadığını, gelenek ve göreneklerimizden olduğunu hatırlatmakta yarar görürüm.

Özellikle hastalık durumlarında insanların birbirine yardımcı olması insanlık gereğidir derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder