Tamer Heper İyi olmak yetmiyor
HABERİ PAYLAŞ

İyi olmak yetmiyor

Ben memurum ve bir başka şehre tayin oldum. Evden çıkacağım ama benim kayınbiraderin de bir eve ihtiyacı var. Ben çıkarken evi kayınbiradere bıraksam olur mu? Kendisi iyi çocuktur, bunun için evsahibine bilgi vermek zorunda mıyım?

K.N. Kira ilişkisi iki kişi arasında imzalanmış bir sözleşme ile kurulur. İnsanların iyilik veya kötülüğünün tespitine yarayan bir alet de henüz bulunmuş değildir. İki kişi arasındaki bu ilişki maddi sonuca dayanır. Biri evini kullansın diye kiracıya teslim eder, kiracı da buna karşı para öder. Gerisi ikinci planda kalır. Şimdi sizin sözleşmeniz kiralayan ile aranızda olduğuna göre ve bizim yasalarımızda da kiracıya öyle keyfi biçimde sözleşmeyi bir başkasına devretme yetkisi verilmediğine göre kayınbiradere devir yapamayacaksınız.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Peki yaparsanız ne olur? Kiralayan fuzuli işgal nedeni ile tahliye davası açar. Bunun doğrusu şudur: Siz gider kiralayana tayin olduğunuzu söyler ve aynı şartlarla kiracı bulduğunuzu ifade edersiniz. Bana söylediğiniz gibi ona da kayınbiraderin iyi biri olduğunu söyler kendisini ikna edersiniz, kabul ederse onunla sözleşme yapar, bu iş böyle olur. Ama kiralayan kabul etmezse de onu zorlayacak bir başka imkan yoktur.

Sadece tüm okuyucularıma şunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Kırtasiyecilerde satılan basılı kira sözleşmelerinin ikinci sayfasında hazırlanmış 14 adet madde içinde üçüncü maddenin cümle kuruluşu kira sözleşmesinin devrine izin verir nitelikte kaleme alınmıştır. Bu izni vermek istemeyenlerin bu maddeyi silmesi veya devir yetkisi yoktur cümlesini üçüncü sayfaya koyması gerekmektedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder